Fakta
Ort: Online
Mer information:
Online
Inom ramarna för forskningsprogrammet “Hållbara dieter från hållbara produktionssystem” ges nu möjligheten att lära sig mer om och höra det senaste resultaten från dem fem pågående projekten kopplade till mjölk.
Moderator är Ann-Helen Meyer von Bremen, journalist, författare och debattör inom lantbruk, livsmedel och mat, senast aktuell med boken Kornas planet. Ann-Helen leder diskussionen och sätter projekten i ett större sammanhang.
Seminariet sker online via Zoom (länk skickas ut via e-post till de som anmält sig ungefär en vecka innan seminariet)
Varmt välkomna!
Skötselåtgärder för ökad effektivitet genom ökad livslängd i mjölkkobesättningar
Mikaela Lindberg, SLU
Förbättrad hållbarhet inom mjölkproduktion genom förbättrad fodereffektivitet
Pekka Huhtanen, SLU
Metoder och rekommendationer för miljöutvärdering av jordbruk och dess livsmedelsproduktion
Christel Cederberg, Chalmers
Den mångfunktionella mjölkgården: Indikatorer och verktyg för ekosystemtjänster och biodiversitet
Pernilla Tidåker, SLU
Inkludering av nutrition- och hälsoaspekter i livscykelanalyser av livsmedelsprodukter- Slutrapport
Ulf Sonesson, RISE