Hoppa till huvudinnehåll

Institutionen för människa och samhälle

Vi forskar och utbildar i miljöpsykologi, företagsledning och rådgivning. Syftet med vårt arbete är att skapa förutsättningar för hållbara livsmiljöer och arbetsmiljöer på landsbygd och i städer. Vi utvecklar och förmedlar kunskap av hög kvalitet om människa, miljö och företagande.

En sluten värld påverkar svenska lantbruksföretag

Samuel Bäckelin reflekterar över hur en alltmer sluten omvärld kommer att påverka svenska lantbruksföretag. Hur ska till exempel den alltmer akuta frågan om arbetskraft lösas? Det börjar bli bråttom...

Man med glasögon och skägg

Hur kan våra matval bli mer hållbara?

Vad avgör dina matval? Många av oss kanske inte reflekterar så mycket över det vid veckohandlingen, eller när vi väljer från menyn på en restaurang. Hur kan våra matval bli mer hållbara?

En kvinna sedd bakifrån står med en kundkorg i en mataffär. Foto.

Han hade aldrig studerat och reste jorden runt – nu är Sebastian doktorand i Alnarp

Vad är den faktiska kostnaden för vår mat och hur kan hållbara livsmedelsnätverk skalas upp? Det är två projekt som kommer att ingå i doktoranden Sebastian Carlssons avhandling. Det var dock inte självklart att han skulle bli doktorand.

Sebastian Carlsson spelar gitarr

IMS-professor rankas bland världens främsta forskare

Stanford/Elsevier rankar forskare utifrån flera olika kriterier, bland annat antal citeringar. Bland de främsta två procenten av forskare inom miljövetenskap listas Kes McCormick, professor vid IMS.

man med skägg
Ett träd i en skog

SLU Landskap utlyser medel för forum

SLU Landskap bjuder nu in forskare och lärare vid olika institutioner att ansöka om medel för att organisera och driva forum som fokuserar på aktuella frågor inom landskapsområdet. Det kan handla om allt ifrån gestaltning som reflekterande praktik, digitalisering, och markanvändningsfrågor, till internationalisering och om landskapsarkitektur i globala Syd.

Fler nyheter

  • 21 november 2024

    Ny broschyr: Så ska lantbruket förbereda sig för kris eller krig

    AI genererad bild på vit traktor Torka, översvämning, elavbrott, krig eller stängda gränser kan allvarligt påverka Sveriges livsmedelsproduktion och självhushållning. För att hjälpa lantbrukare att stärka sin beredskap och motståndskraft kommer nu broschyren Om krisen eller kriget kommer – till Sveriges lantbruksföretag. Det är första gången som den ges ut och broschyren är ett samarbete mellan Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).
  • 12 november 2024

    En sluten värld påverkar svenska lantbruksföretag

    Jordklotet Donald Trump är på väg att flytta in i Vita Huset en andra gång och världen väntar spänt på att tonen för de nästkommande fyra åren ska slås an. Samuel Bäckelin reflekterar i sin tur över hur en alltmer sluten omvärld kommer att påverka svenska lantbruksföretag. Hur ska till exempel den alltmer akuta frågan om arbetskraft lösas? Det börjar bli bråttom...
  • 15 november 2024

    Ny bok analyserar temat kunskapsutveckling i samverkan

    bok Samverkan för hållbart lantbruk Boken "Samverkan för hållbart lantbruk" vill ge en överblick och av temat kunskapsutveckling i samverkan. Vilka utmaningar och möjligheter innebär det, och vad krävs för att skapa förändring i önskad riktning? Här beskriver forskare och experter vad de ser som centrala frågor för att bidra till ökad hållbarhet och konkurrenskraft inom svenskt lantbruk och landsbygdsföretagande.
Publicerad: 19 november 2024 - Sidansvarig: marc.malmqvist@slu.se

Institutionen för människa och samhälle

Prefekt: Mats Gyllin, mats.gyllin@slu.se, 040-41 55 37
Ställföreträdande prefekt: Sara Spendrup, sara.spendrup@slu.se, 040-41 55 07
Biträdande prefekt GU: Jozefine Nybom, jozefine.nybom@slu.se, 040-41 55 06
Biträdande prefekt FU: Caroline Hägerhäll, caroline.hagerhall@slu.se, 040-41 50 15
Kommunikatör: Marc Malmqvist, marc.malmqvist@slu.se, 0735-906542
Medarbetare: följ länken till våra medarbetare

Postadress; Box 190, 234 22 LOMMA
Besöksadress: Slottsvägen 5

Loading…