Hoppa till huvudinnehåll

Upptäck SLU

Ny student? Du hittar all information du behöver på Studentwebben. Välkommen!

SLU-utbildningar toppar listan över studier som leder till jobb

Över 80 procent av studenterna från elva SLU-program har jobb ett år efter examen. För jägmästare är etableringsgraden 97 procent, veterinärer 88 procent och agronomer 84 procent, enligt Högskolepejlen.

Två studenter i vita labbrockar och blå skyddshandskar labbar vid en labroatoriebänk. Foto.

Nytt digitalt spel om matens miljöpåverkan

Forskare vid SLU har skapat ett gratis, digitalt spel, baserat på den senaste forskningen, som lär elever rädda biologisk mångfald, mat och klimat. Spelet ska ge ungdomar kompetens att hantera komplexa frågor som är avgörande för framtiden och vad som krävs för att producera den mat vi behöver i Sverige.

Översvämningar i Centraleuropa: ”Liknande problem i Sverige”

Stora skyfall väntas bli vanligare på grund av den globala uppvärmningen. Det ökar behoven av förebyggande insatser och anpassningar av våra samhällen. Ingrid Wesström från SLU forskar om torka och vatten.

Kollage med bild på översvämmad stad och porträttfoto på kvinna. Foto.

Så kan en kris påverka svensk matproduktion

Vid en kris skulle importen av livsmedel och insatsvaror till jordbruket minska kraftigt. Det i sin tur kan leda till höga kostnader för producenter och dyrare livsmedel för konsumenter. Kostnaden blir högre i norr än i söder.

Bröd

Nyheter

Jobba på SLU

Vi söker hela tiden nya medarbetare, såväl forskare och lärare som teknisk och administrativ personal. Här hittar du jobben som bidrar till att skapa förutsättningar för en hållbar, levande och bättre värld!

Kunskapsbank

För en bättre värld

Klimatet påverkar vattnet, skogen, djuren, landskapet och livsmedelsproduktionen. Det påverkar våra liv! Läs om vad SLU gör för klimatet och för att uppfylla målen i Agenda 2030.

Loading…