Om MK24

Senast ändrad: 25 oktober 2024
Betande kor på äng i solnedgång. Foto.

Det pratas ofta om att du blir vad du äter, men vi skulle lika gärna kunna säga att vi får det landskap som vi äter. Vår matproduktion och -konsumtion formar landskapet men också dess biologiska mångfald.

Två av de viktigaste drivkrafterna till förlusten av biologisk mångfald är ändrad mark- och vattenanvändning respektive överexploatering av bestånd. Båda kan direkt kopplas till vår matkonsumtion. Vårt ätande kan ha både en negativ och en positiv effekt på biologisk mångfald, så vad vi väljer att äta har betydelse. Samtidigt är mångfalden i sig själv viktig för vår matproduktion och framtida livsmedelsberedskap - samt våra smakupplevelser.  

Det här är en dag för dig som är intresserad av samspelet mellan din matkonsumtion, Sveriges matproduktion och landskapet. Du kanske arbetar med matproduktion i något led, eller engagerad i lantbruks- eller naturvårdsorganisation, forskar eller är tjänsteman på en myndighet, jobbar med samhällsplanering eller stadsutveckling, expert på något av våra livsmedelsföretag.

Välkommen till en dag med samtal om vad vi kan göra för mångfalden i matlandskapet! 

Konferensen i korthet

För vem: För dig som är intresserad av samspelet mellan din matkonsumtion, Sveriges matproduktion och landskapet. Du kanske arbetar med matproduktion i något led, eller engagerad i lantbruks- eller naturvårdsorganisation, forskar eller är tjänsteman på en myndighet, jobbar med samhällsplanering eller stadsutveckling, expert på något av våra livsmedelsföretag.

Tid och plats: 10 oktober 2024, kl 9:00-16:30, på SLU campus Ultuna, Uppsala. Registreringen öppnar kl 8:00. Hitta hit

Anmälan är nu stängd. Information om anmälan och avbokningsvillkor finns här (länk till sidan Anmälan).


Kontaktinformation

Håkan Tunón, föreståndare, SLU Centrum för biologisk mångfald
Institutionen för stad och land, Avdelningen för statsvetenskap och naturresursförvaltning
hakan.tunon@slu.se+4618-672591, +460703615010