Fakta:
Välkommen att gå med i nätverket
All ni som jobbar med limnisk pedagogik är förstås välkomna att gå med i nätverket. Skriv upp er genom att höra av er till oss på limnisk.cnv@slu.se.
Under 2019 har CNV jobbat med ett spännande uppdrag från Havs- och vattenmyndigheten (HaV). Under hösten pågick ett intensivt arbete med att kartlägga och samla aktörer som jobbar med sötvatten och utomhuspedagogik. Syftet? Att undersöka behovet av ett nationellt nätverk inom limnisk pedagogik.
Höstens arbete utmynnade i en workshop i Lidköping 27-28 november. Här träffades drygt 50 inspirerade personer för att diskutera om det fanns ett behov av ett nätverk och hur vi i så fall skulle vilja jobba vidare tillsammans. Det visade sig att behovet är stort. Man önskar lära känna kollegor runt om i landet att utbyta erfarenheter med och även kunskap, material, lösningar och idéer. För att underlätta kommunikation inom ett nationellt nätverk diskuterades även en teknisk lösning, en digital plattform.
På den här sidan finner du dokumentation från workshopen samt länkar till presentationerna som hölls under de två givande dagarna.
CNV tackar alla er som deltog för ert engagemang och hårda arbete under dagarna. Resultatet av ert arbete tog sig ända upp till regeringskansliet. Det ni!
Presentation av VIRTUE, Göteborgs universitet
Presentation av Naturvägledning i Sötvatten, naturum Tåkern
Presentation Rewilding Lankälven, Bergslagen Visitor Centre
Presentation Skolbäcken, Sportfiskarna
Presentation Tänk H2O, Sydvatten
Presentation Österlens sköna vattendrag, Tomelilla kommun
All ni som jobbar med limnisk pedagogik är förstås välkomna att gå med i nätverket. Skriv upp er genom att höra av er till oss på limnisk.cnv@slu.se.
SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv
En workshop för ett motsvarande nätverk inom marin pedagogik hölls i Stockholm den 7-8 november 2019. Mer information om marina nätverket finns hos Havsmiljöinstitutet.