Kontaktinformation
SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv
Vision år 2050: En värld där människan lever i harmoni med de andra arterna på vår planet.
Den globala räddningsplanen för biologisk mångfald som beslutades i Montreal för ett halvår sedan innehåller mål, åtgärder och verktyg som ska ta oss i riktning mot visionen. Kunskap och kommunikation som ger handlingskraft är grundläggande. Naturvägledare kan skapa förståelse för betydelsen av biologisk mångfald och bjuda till samtal om hur konventionens mål ska blir verklighet – i alltifrån politiken och skogen till skolan och trädgården. Vi har intervjuat några av de hjältar som gör just det i det här numret av Naturvägledaren. Tack till gästskribent Erik Hansson och ha en trevlig midsommar!
/ Eva Sandberg, föreståndare, SLU Centrum för naturvägledning
Forskningsresan och naturvårdsarterna
Ringmärkning för oss närmare fåglarna
Dokumentation: Naturvägledning efter COP15 i Montreal
Dokumentation: Så får biologisk mångfald liv
SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv
Läs Biodiverse 1/2023 En global räddningsplan för biologisk mångfald, som förklarar vad det nya globala ramverket för biologisk mångfald innebär.
Biodiverse är en tidskrift från SLU Centrum för biologisk mångfald (CBM) vid Sveriges lantbruksuniversitet. Den utkommer med ca fyra nummer per år och tar upp aktuella ämnen och händelser inom svensk naturvård och internationell naturvårdsutveckling kopplade till biologisk mångfald.