09:00–09:10 Välkommen till SLU, presentation av programmet och deltagarna.
Ingrid Strid, Institutionen för energi och teknik
09:10–09:30 Matsvinn – hur kan Sverige minska det?
Ingrid Strid, Institutionen för energi och teknik
Presentation (pdf)
Temasida om matsvinn
Policy Brief från SLU Future Food om matsvinn
09:30–09:50 Klimatskatt på livsmedel – effekter på svensk konsumtion
Emma Moberg, Institutionen för energi och teknik
Presentation (pdf)
09:50–10:10 Nya baljväxtbönder och naturbetesmarksskötare – svenska lantbrukare som ställer om
Elin Röös, Institutionen för energi och teknik
Presentation (pdf)
10:10–10:30 Återvinning av resurser ur avloppsvatten – närsalter och värme
Håkan Jönsson, Institutionen för energi och teknik
Presentation (pdf)
10:30–10:50 Paus
10:50–11:10 Biokol – kolinlagring och skördeökningar
Cecilia Sundberg, Institutionen för energi och teknik
Presentation (pdf)
11:10–11:30 Fem ton grön fisk i disk
Cecilia Lalander, Institutionen för energi och teknik
Presentation (pdf)
11:30–11:50 Biologisk mångfald – vad står på spel 2020?
Torbjörn Ebenhard, Centrum för biologisk mångfald
Presentation (pdf)
11:50–12:00 Avslutning med återkoppling och frågor
Ingrid Strid, Institutionen för energi och teknik och Kjell-Arne Ottosson, Riksdagens miljö- och jordbruksutskott