Fakta
Ort: Webbinarium på Zoom
Arrangör: SLU Future Food
Sista anmälningsdag: 8 december 2021
Pris: Gratis
Mer information:
Talare
Eva Johansson, professor vid Institutionen för växtförädling, SLU och programchef för SLU Grogrund - centrum för växtförädling av livsmedelsgrödor (utgår på grund av sjukdom)
Jonas Skytte af Sätra, doktorand vid Institutionen för växtförädling, SLU inom Accelererad och kostnadseffektiv äpplesortutveckling genom genombaserad växtförädling
Åsa Grimberg, forskare vid Institutionen för växtförädling, SLU och projektkoordinator för Framtidens åkerböna för mat och foder
Cecilia Hammenhag, forskare vid Institutionen för växtförädling, SLU och projektkoordinator för Ärtan - garantin för framtidens gröna protein
Joakim Stefansson, koordinator vid Elitplantstationen, för sortprovning av jordgubbar och frilandsgrönsaker
SLU Future Food: Forskning och samverkan för ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart livsmedelssystem – en tvärvetenskaplig satsning för att möta morgondagens utmaningar.
SLU Grogrund – centrum för växtförädling av livsmedelsgrödor: Genom forskning och kompetensuppbyggnad inom växtförädling utvecklar vi grödor för svensk trädgårds-och jordbruksnäring. Verksamheten bedrivs i samverkan mellan akademi, näringsliv och samhälle och leder till en ökad svensk livsmedelsproduktion och konkurrenskraft.