Om poddavsnitten
-
21 oktober 2024 Klimatforskning
För mycket och för lite vatten i våra matlandskap
Vårt jordbruk är väldigt sårbart för både för lite och för mycket vatten. Det visar inte minst... -
24 juni 2024
Skörd av både grödor och solel – ett poddavsnitt om agrivoltaiska system
När vi satsar på att bli mer självförsörjande både på mat och hållbar energi finns en ny skörd at... -
20 maj 2024
Alla frågor och svar i poddavsnittet inför EU-valet: Toppkandidaterna om grön omställning, byråkrati och beredskap
Inför EU-valet i juni 2024 har SLU Future Food ställt frågor till EU-partiernas toppkandidater fö... -
20 maj 2024
Inför Europaparlamentsvalet: Toppkandidaterna om grön omställning, byråkrati och beredskap
Inför valet till Europaparlamentet tar podden Feeding your mind från SLU Future Food pulsen på... -
18 januari 2024 Jordbruksvetenskap Forskning
Vem vill bli framtidens bonde?
Förr i tiden kände alla en bonde. För nittio år sedan fanns nästan 430 000 jordbruksföretag i... -
09 juni 2023 Forskning
Morotsbollar och blodbiff – om mindre matsvinn och mer innovationer
Livsmedelskedjan kan vara lång, och i varje del finns förluster på vägen. Vi tänker nog ofta mest... -
11 maj 2023
Fyra framtidsscenarier för köttet på våra tallrikar
Genom evolutionen har vi människor ätit kött. Vi är allätare, anpassade för att tillgodogöra oss... -
23 februari 2023 Fisk- och akvakulturforskning Vilt- och fiskeförvaltning Forskning Nyheter för SLU:s studenter
Akvakulturens möjligheter och utmaningar
Mer än två tredjedelar av vår planet täcks av vatten; hav, sjöar och älvar. Så vattenbruk, eller... -
25 oktober 2022 Forskning
Elsmart mat?
Klimatsmart mat har vi pratat om länge. Men i dagens verklighet, med elpriser som oroar de flesta... -
26 augusti 2022
Fem frågor om framtidens mat till riksdagspartierna
Vilken matfråga är viktigast? Är mat för billig, för dyr, eller kostar den lagom mycket? Ska vi h... -
25 maj 2022 Agenda 2030
Stockholm+50 – hur har vi förvaltat de femtio år som gått?
I veckan arrangerar FN högnivåmötet ”Stockholm+50”, som uppmärksammar FN:s första miljökonferens... -
17 maj 2022
Ett historiskt vägval - krisen är ett gyllene tillfälle att ställa om
Några av följderna av två års global pandemi och kriget i Ukraina är att bränslepriserna,... -
24 januari 2022
Kan agroekologi mätta världen?
Agroekologi beskrivs som ett lokalt förankrat, ofta småskaligt sätt att bedriva lantbruk, i... -
22 november 2021
Vad kommer framtidens mat att kosta?
Media rapporterar just nu om stigande kostnader för råvaror, transporter, energi och förpacknings... -
13 september 2021 Agenda 2030
Hur kan Food Systems Summit påverka världens livsmedelssystem?
Den 23 september hålls Food Systems Summit i New York, ett virtuellt toppmöte för världens... -
20 juni 2021
Utbildning och innovation som game changer för hållbara livsmedelssystem
Framtidens mat måste vara hållbar, men för att nå det målet behövs många fler innovationer. Vilke... -
15 april 2021 Jordbruksvetenskap Forskning
Nytt poddavsnitt: Lantbrukslogik – nu och i framtiden
Det svenska lantbruket är fullt av utmaningar. Det ska ge oss hållbar, närproducerad mat - och... -
11 februari 2021
Ett glas mjölk? Eller kanske inte?
Mjölk har gått från att vara ett självklart, omhuldat och subventionerat livsmedel, till att... -
03 december 2020
Mat och fred hör ihop
Krig, naturkatastrofer, klimatförändringar – och ovanpå det den globala coronapandemin. 2020 års... -
03 november 2020
"Utan växter ingen mat" - nytt avsnitt av podden Feeding your mind
I skuggan av coronapandemin är år 2020 också International Year of Plant Health, det internatione... -
09 juni 2020
Fyra vetenskapliga perspektiv på coronapandemin och framtidens mat
Hur påverkar coronapandemin framtidens mat? Mycket pekar mot förändringar kring såväl matprodukti... -
16 april 2020
Jord, kor och klimat - nytt avsnitt av podden Feeding your mind
Vem vill inte äta klimatsmart? Jordbruksmark är en stor potentiell kolsänka, men hur brukar man... -
12 december 2019 Vilt- och fiskeförvaltning
Vad har viltkött för plats på framtidens tallrikar?
Senaste avsnittet av podden Feeding your mind från SLU Future Food handlar om viltkött. Vad har... -
14 oktober 2019
Om framtidens grönsaksdisk i nytt poddavsnitt
Vi äter allt mer grönsaker och rotfrukter i Sverige. Men hur ser framtidens grönsaksdisk ut? Lyss...