Hållbar akvakultur
Akvakultur (odling av fisk, skaldjur och alger) har en viktig roll att spela för matförsörjningen idag och i framtiden. Vid SLU ägnar sig forskare åt att öka kunskapen inom området för att stödja en hållbar fiskodling.
![Nät för fiskodling. Foto.](/globalassets/ew/org/centrb/fu-food/temasidor/akvakultur/nat-for-fiskodling-akvakultur.jpg?width=400&upscale=false)
Hållbar akvakultur
Akvakultur (odling av fisk, skaldjur och alger) är globalt sett ett av de snabbast växande livsmedelsområdena och har en viktig roll att spela för matförsörjningen idag och i framtiden. I en snar framtid beräknas 70 % av den fisk vi äter komma från fiskodlingar. SLU bidrar med forskning för en hållbar utveckling av akvakultur.
Publicerad: 24 oktober 2023 - Sidansvarig: futurefood@slu.se
Loading…