Hållbar matkonsumtion
Maten och vår matproduktion står för ett stort klimat- och miljöavtryck. Hur ska vi tänka för att minska det avtrycket? Och hur kan politiken och samhället hjälpa individen att göra hållbara val?
Hållbar matkonsumtion
Hur ska man tänka som konsument för att välja mat som är rätt för både hälsan och miljön? Och hur kan samhället hjälpa konsumenterna i deras val?
Poddavsnitt om hållbar matkonsumtion
Podden Feeding Your Mind produceras av SLU Future Food och för fördjupade samtal om olika aspekter av hållbar mat.
- Fyra framtidsscenarier för köttet på våra tallrikar
- Ett glas mjölk? Eller kanske inte?
- Smart sjömat eller fishy food?
- Överproduktion, överkonsumtion och matsvinn
- Kött - hur hållbart är det egentligen?
- Matsvinn – ett världsproblem eller en outnyttjad resurs?
EAT-Lancet rapporten
År 2019 lanserades EAT–Lancet kommissionens rapport om hur världens befolkning bör äta för att främja både hälsa och klimat.
Läs mer
Här hittar du mer läsning om mat och styrmedel (externa länkar):
Publicerad: 09 maj 2023 - Sidansvarig: futurefood@slu.se
Loading…