Hållbar produktion och konsumtion av mjölk
Vi skapar förutsättningar och generar ny kunskap för en mer hållbar mjölkproduktion och mjölkkonsumtion.
Mjölkproduktion för en levande landsbygd och krisberedskap
Mjölkproduktionen utgör ett viktigt nav i svensk livsmedelsproduktion och mjölkföretagen har stor betydelse för en levande landsbygd. Idag finns ett brett intresseför att bibehålla och stärka mjölkproduktionens roll i en levande landsbygd och samhälle.
Mjölkproduktionen är även viktig för vår livsmedelsförsörjning och krisberedskap. Det märks tydligt, både från politiskt håll och i arbetet med regeringens nya livsmedelsstrategi. Forskning visar att mejeriprodukter och kött från produktionen kan utgöra en viktig del av en hälsosam kost men det finns tveksamheter kring en alltför hög konsumtion av vissa livsmedel. Här hittar du aktuell forskning om hållbar produktion och konsumtion av mjölk.
Mer om mjölk och kor
Här kan du läsa sammanfattningar av intressanta möten där hållbar produktion och konsumtion av mjölk diskuterades.