En åtta timmars webbaserad grundkurs i livsmedelshygien, för alla som hanterar livsmedel.
Kursen är utarbetad efter Livsmedelsverkets förslag på basutbildning i livsmedelshygien för personer som hanterar oförpackade eller kyl/frysberoende livsmedel (SLV rapport 8, 2006).
Vad ingår i kursen?
Kunskapsområden:
- Egenkontroll och HACCP
- Hygien och renhållning
- Matförgiftningar
- Mikrobiologi
- Lagar
Hur går det till?
Kursen är fristående, man startar när man vill och arbetar helt på egen hand. Den tar cirka åtta timmar och kan genomföras antingen i flera delar eller i ett sträck. Den består av eget arbete via Internet, och avslutas med ett slutquiz med frågor som täcker de olika kunskapsområdena.
Kursinnehållet bygger på verklighetsbaserade fall i olika livsmedelsmiljöer, och teoriavsnitten varvas med quizzar.
Kursbeskrivning
Vem vänder sig kursen till?
Kursen är på grundläggande nivå och passar alla på livsmedelsföretaget. Den är även en lämplig bas för den som skall utbildas inom kontrollsystemet HACCP (hazard analysis critical control points).
Vad kostar det och hur anmäler man sig?
Kursen kostar 2 000:-/person (exkl. moms).
Godkänd kurs ger kursintyg, som kommer via mail.
I kursavgiften ingår tre försök på slutquizzet. Det finns möjlighet att anmäla sig till nytt slutquiz och få tre nya försök, om detta skulle behövas. Ett nytt slutquiz kostar 750:- (exkl. moms). Maila till menyanmalan@slu.se för att anmäla dig till nytt slutquiz.
Lärcentrum
Om din egen dator eller uppkoppling inte räcker till kan du ta kontakt med ditt närmaste lärcentrum. De erbjuder en öppen studiemiljö i din kommun. Länk till lärcentra finner du här.
Vanliga frågor och svar
Har du en fråga om inloggning, kursintyg, avtal eller faktura? Du är inte ensam. Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna