Kursbeskrivning Livsmedelshygien
Senast ändrad: 04 november 2024
Ämne: Livsmedelshygien
Målgrupp: Yrkesverksamma som hanterar oförpackade eller kyl- och frysberoende livsmedel
Syfte, lärandemål: Kunskap och förståelse enligt Livsmedelsverkets förslag på basutbildning i livsmedelshygien för personer som hanterar livsmedel (SLV rapport 8, 2006)
Kursinnehåll:
• Egenkontroll och HACCP
• Hygien och renhållning
• Matförgiftningar
• Mikrobiologi
• Lagar
Nivå: Grundläggande
Omfattning/tid: 8 timmar
Flexibilitet: Helt webbaserad, inloggningsskyddad, SLU:s lärplattform
Kunskapskontroll: Slutquiz med slumpade frågor, tre försök, 70% rätt för godkänt
Utbildningsgivare: SLU Meny, Sveriges Lantbruksuniversitet, www.slu.se