Mat & Klimat - MOOC

Senast ändrad: 08 maj 2024
tecknad bild på kvinna som står framför en stor kundkorg med jordklotet i

Hur hänger egentligen mat och miljöfrågor ihop? På vilket sätt kan vi minska vårt klimatavtryck när det gäller konsumtion och produktion av livsmedel? Den här öppna, kostnadsfria kursen sätter fokus på just de frågorna.

Vem vänder sig kursen till?

Kursens riktar sig till alla som vill öka sitt kunnande om matens klimatpåverkan från råvara fram till konsument. Kursen kräver inga förkunskaper.

Vad ingår i kursen?

I kursen prioriteras generell baskunskap om klimatpåverkan från livsmedel. Kursen består av åtta moduler:

  • Introduktion
  • Vegetabilier
  • Animalier
  • Fisk och skaldjur
  • Transport
  • Industri
  • Grossist och butik
  • Storkök och storhushåll

Hur går det till?

Du registrerar dig själv, startar när du vill och arbetar på egen hand. Kursen tar bara en dag att genomföra och genomförs helt online. Kursinnehållet bygger på verklighetsbaserade fall i olika livsmedelsmiljöer, och teoriavsnitten varvas med quizzar. Efter godkänt slutquiz kan du själv skriva ut ditt kursintyg.

Kursbeskrivning

Hur anmäler man sig?

Kursen är en öppen och kostnadsfri MOOC (massive online open course). Klicka på den gröna knappen högre upp på sidan så kan du registrera dig och starta kursen direkt.

Lärcentrum

Om din egen dator eller uppkoppling inte räcker till kan du ta kontakt med ditt närmaste lärcentrum, som erbjuder en öppen studiemiljö i din kommun. Länk till lärcentra finner du här.

Fakta:

MOOC:en Mat & Klimat är en öppen kurs, som inte kräver några förkunskaper. Kursen ger en helhetssyn på hela livsmedelskedjan, för den som vill lära sig mer om sambandet mellan maten och klimatet.


Kontaktinformation

Anna-Karin Johnson, tf ordförande och kommunikatör
Lärosätenas klimatnätverk
anna-karin.johnson@slu.se
0511-671 93, 0703-59 71 93

Maria Lingaas, Utbildningsledare
SLU Meny, SLU RådNu
maria.lingaas@slu.se
0511-670 22