Nyheter inom växtförädling och avel vid SLU
-
16 april 2025
Har lagt grunden för förädling av nya nordiska sorter av åkerböna
Förädling av nya sorter av åkerböna kan bidra till en ökad odling av proteingrödor i Sverige, och... -
14 april 2025
Mikrobiomet - nyckeln till hållbar tomatodling
I sin nya avhandling har Daniele Nicotra undersökt hur bakterier i växters mikrobiom kan hjälpa... -
08 april 2025
Annie tar täten för en hållbar matproduktion
Nu tillträder Annie Drottberger som verksamhetsledare för det nystartade SLU och Sparbanken Skåne... -
07 april 2025
Framtidens arbetsmarknad: Jordbruk och livsmedel väntas växa kraftigt
För den som siktar på en framtid inom jordbruksbranschen eller livsmedelssystemet ser utsikterna... -
03 april 2025
Hannahs forskning bidrar till mångfalden av proteingrödor
Hannah Ohm har utvecklat genomiska verktyg för att påskynda utvecklingen av nya sorter av åkerbön... -
02 april 2025
Baljväxter – med stor potential som framtidens mat
Baljväxter är klimatsmarta, näringsrika, ekologiskt hållbara och lätta att transportera och lagra... -
01 april 2025
Grattis LTV-fakultetens nya docenter
Fem docenter har utnämnts vid fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsv...