New search
LB0116

Sustainable Food Production

Hur hållbara är olika system för svensk matproduktion? I kursen Hållbar matproduktion får du ökad kunskap om hållbarhetsaspekter i svensk produktion av livsmedelsråvaror. Detta gör det möjligt att jämföra styrkor och svagheter hos olika produktionsinriktningar för att bedöma hur olika matval påverkar livsmedelssystemets hållbarhet. Kursinnehållet baseras på kunskap rörande centrala hållbarhetsaspekter för att möjliggöra en jämförelse av olika livsmedelsråvaror ur ett hållbarhetsperspektiv. Efter kursen kommer du som student att ha fördjupad förståelse för hur val av råvaror och produktionsinsatser påverkar matproduktionens ekonomiska, miljömässiga och sociala hållbarhet. Kursen genomförs på distans med schemalagda digitala föreläsningar och diskussionstillfällen under kvällstid.

Course evaluation

The course evaluation is not yet activated

The course evaluation is open between 2025-06-01 and 2025-06-22

Additional course evaluations for LB0116

Academic year 2023/2024

Sustainable Food Production (LB0116-30192)

2024-01-15 - 2024-06-02

Academic year 2022/2023

Sustainable Food Production (LB0116-30211)

2023-01-16 - 2023-06-04

Academic year 2021/2022

Sustainable Food Production (LB0116-30284)

2022-01-17 - 2022-06-05

Syllabus and other information

Litterature list

LB0116 Hållbar matproduktion, 2024-01-15 – 2024-06-02

Litteraturlista

Jordbruksverket 2018. Hållbar produktion och konsumtion av mat. Rapport 2018:17

Vi kommer att läsa hela denna rapport, olika kapitel under olika delar av kursen. Schemat innehåller läsanvisningar till denna rapport, förkortad ”Hållbar-prod-kons”.

Jordbruksverket 2021. Hållbara livsmedelssystem – Definition, pågående initiativ och förslag på åtgärder. Rapport 2021:3

Vi kommer att läsa delar av denna rapport, som i schemats läsanvisningar förkortas ”Hållbar-syst”.

Ytterligare litteratur kan komma att läggas till och göras tillgänglig under kursens gång.

Course facts

The course is offered as an independent course: Yes Tuition fee: Tuition fee only for non-EU/EEA/Switzerland citizens: 19030 SEK Cycle: Bachelor’s level (G1N)
Subject: Horticultural Science Agricultural Science Agricultural science Horticultural science
Course code: LB0116 Application code: SLU-30117 Location: Alnarp Distance course: Yes Language: Swedish Responsible department: Department of Biosystems and Technology Pace: 25%