New search
TD0008

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction

Kursen kommer att tillhandahålla en generell kunskap inom flera olika vetenskapliga discipliner och sätta samman dessa till ett helhetsperspektiv. Detta genom föreläsningar, seminarier, uppgifter i grupp och individuellt.

Kursen ger en översikt över matkultur och matproduktion idag, och behandlar hur mat produceras, samt hur olika sätt att producera, hantera och processa påverkar matens kvalitet och näringsinnehåll. Hur konsumenters matval påverkar hälsan behandlas, liksom matens påverkan på människors relationer och mentala hälsa, samt betydelsen av säkra livsmedel. Ekonomiska aspekter belyses genom värdekedjan av mat och relationer mellan olika aktörer. Kursen ger även en orientering i möjliga framtida utvecklingsmöjligheter av matproduktion i urban miljö och på landsbygd och dess påverkan på landskapets utformning.

Information from the course leader

Till dig som är antagen på kursen Maten i dagens och morgondagens samhälle:

Välkommen till kursen! Vi startar tisdagen den 3/9 kl. 17.00-20.00, via Zoom, med information om kursen från kursledaren, samt en workshop om FN:s globala mål.

Du hittar mer information på lärplattformen Canvas, samt ytterligare här:

Registrering på kursen efter antagningsbeskedet:

När du har antagits till en kurs måste du först tacka ja till din plats för att behålla den. Därefter måste du också registrera dig på kursen.. Här hittar du information om hur detta går till:

Registrering | Studentwebben (slu.se)

Du som är antagen till en fristående kurs kan oftast registrera dig online på Studentwebben/Ladok student. Du kan tidigast registrera dig online en vecka innan kursstart.

För att du ska kunna registrera dig online behöver du ha aktiverat ditt studentkonto, se nedanstående länk.

Studentkonto – kom igång

https://student.slu.se/studieservice/it-stod1/support/ny-student-kom-igang/

Zoom

Vi kommer att använda oss av Zoom, som är ett mötesverktyg för e-möten med möjlighet att kommunicera via video, audio och chatt. För din del innebär det oftast att du bara ansluter via en länk. Här hittar du mer information om Zoom Programvara och verktyg för studier och distansundervisning | Studentwebben (slu.se)

Zoom (videomöten) | Studentwebben (slu.se)

Canvas

Canvas är en lärplattform som vi kommer att använda oss av på kursen. Här kommer du att hitta informationen om kursen. På Canvas kommer du också kunna lägga upp svaren på de uppgifter som du gör under kursens gång. Här hittar du mer information om Canvas:

https://student.slu.se/studier/utbildningssystem/canvas-larplattform/

Här finns länkar som hjälper dig som ny student på SLU:

Ny student på SLU?

Viktig information – steg för steg | Studentwebben (slu.se)

Vi ses!

Marie Olsson, kursledare

Course evaluation

The course evaluation is not yet activated

The course evaluation is open between 2025-01-12 and 2025-02-02

Additional course evaluations for TD0008

Academic year 2023/2024

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10258)

2023-08-28 - 2024-01-14

Academic year 2022/2023

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10258)

2022-08-29 - 2023-01-15

Academic year 2021/2022

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10326)

2021-08-30 - 2022-01-16

Academic year 2020/2021

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10185)

2020-08-31 - 2021-01-17

Academic year 2019/2020

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10281)

2019-09-02 - 2020-01-19

Academic year 2018/2019

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10288)

2018-09-03 - 2019-01-20

Syllabus and other information

Litterature list

Course facts

The course is offered as an independent course: Yes Tuition fee: Tuition fee only for non-EU/EEA/Switzerland citizens: 38060 SEK Cycle: Bachelor’s level (G1N)
Subject: Horticultural Science Food Science
Course code: TD0008 Application code: SLU-10280 Location: Alnarp Distance course: Yes Language: Swedish Responsible department: Department of Plant Breeding Pace: 50%