Fakta
Ort: Visby
Lokal: Björkanderska, Skeppsbron 24
Arrangör: SLU Future Food
Björkanderska, Skeppsbron 24, Visby
Varför är det coolt att äta torsk men inte skrubbskädda? Vad ska vi lägga på tallriken när det vi brukar välja är hotat? Vilken mat ger fördelar för klimatet och den akvatiska miljön? SLU Future Foods podd "Feeding your mind" sänder live från Almedalen.
Fjärsing istället för torsk på tallriken? Mört, eller varför inte smörbult i fiskburgaren? Vi behöver använda havets begränsade resurser mycket klokare och mer innovativt än idag när mycket fångad fisk av ”fel” sort bara slängs tillbaka i havet. Vi borde äta andra fiskarter än de traditionella, men också hantera och förädla fiskprodukter så att vi tar tillvara mindre fiskar och delar av fisk som idag slängs.
Hur mycket bra matfisk finns det därute, som vi hittills har missat? Vad finns att lära av våra grannländers matvanor?
Podcasten livesänds på www.facebook.com/slusweden
Via twitter kan du följa samtalet under hashtag #fishyfood
Totalt sänds fyra kvartslånga avsnitt då forskare och beslutsfattare samtalar om heta frågor som har med vatten och fisk att göra: smart sjömat, fiskars välfärd, hushållning av vatten i svensk matproduktion samt kvaliteten på svenskt dricksvatten. Podden leds som vanligt av Ylva Carlqvist Warnborg.
Efter varje poddsamtal blir det 45 minuters marint mingel - the Baltic Tea Party! - för fortsatt prat om ämnet och framtidens mat. Smaka på algte, tångchips med dulsedipp och världens viktigaste livsmedel. Till det serverar vi färsk forskning. Ingen anmälan behövs.
SLU Future Food