Fakta
Ort: Online
Arrangör: Mattanken
Online
Välkommen till ett webbinarium, torsdag 2 december 2021, kl. 13.30-15.00 där vi fördjupar oss kring ekologiska livsmedel i offentliga kök.
Webbinariet genomförs utifrån följande utgångspunkter:
Från MATtanken medverkar Eva Sundberg (moderator) och Anna Lundstedt.
Gäster är:
Peter Borring, lantbrukare och en av LRF:s hållbarhetsambassadörer ger sin syn på ekologiska livsmedel i offentliga kök, utifrån ett primärproduktionsperspektiv. Som lantbrukare med både konventionell och ekologisk odling resonerar han om fördelar och utmaningar med ekologiskt producerade livsmedel.
Hanna Lindström, doktorand i nationalekonomi, Handelshögskolan, Umeå universitet, berättar om sin forskning om grön offentlig upphandling. Forskningen handlar bland annat handlar om hur politiska målsättningar kring ekologiska inköp har betydelse för vad som faktiskt köps in. Påverkar dessa inköp i sin tur andelen svensk ekologisk åkermark?
Jens Vikingsson, projektledare Refarm Linné, tidigare måltidschef och idag konsult med inriktning offentlig mat och hållbarhet. Inköp och tillagning av ekologiska livsmedel - utmaningar och möjligheter i praktiken?
Anmäl dig på Mattankens webbplats: Fokus: Ekologiska livsmedel i offentliga kök