Fakta
Ort: Online
Arrangör: SLU Ekologisk produktion och konsumtion (Epok)
Sista anmälningsdag: 17 maj 2021
Online
Ekofakta öppnades förra sommaren, men på grund av Covid-19 så sköts det planerade lanseringseventet för portalen på framtiden. Tills nu då vi genomför det online! I Ekofaktas avsnitt ”Vad säger forskningen om ekologiskt lantbruk?” har Epok i samarbete med ett antal forskare sammanställt den senaste forskningen om en rad aspekter på ekologiskt lantbruk. Nu vill vi välkomna till ett webbinarium den 19 maj där vi presenterar Ekofaktas innehåll och syfte. Vi bjuder på ett axplock från forskningssammanställningarna och en efterföljande dialog om det ekologiska lantbrukets hållbarhetsutmaningar.
I juni 2020 lanserades webbplatsen Ekofakta.se, en webbportal med samlad fakta och information om ekologiskt lantbruk och ekologisk konsumtion. Ekofakta är uppbyggd och drivs av SLU Ekologisk produktion och konsumtion (Epok) i samråd med branschorganisationerna KRAV, Ekologiska lantbrukarna, Organic Sweden och Ekomatcentrum. Webbportalen är finansierad av Jordbruksverket som en del åtgärdsplanen för att uppnå regeringens mål om att öka ekologisk produktion och konsumtion i Sverige.
13:00 Epoks föreståndare Johanna Spångberg hälsar välkommen
13:05 Introduktion till Ekofakta, hur hemsidan byggts upp och vad den innehåller – av Maria Wivstad, f.d. föreståndare för Epok och projektledare för Ekofakta.se
13:20 Delar av ”Vad säger forskningen om ekologiskt lantbruk?” presenteras
14:00 Paus
14:10 Vilka framtida hållbarhetsutmaningar har det ekologiska lantbruket?
Panel med Christel Cederberg (Chalmers), Jan Bengtsson (SLU), Sofia Sollén Norrlin (Ekologiska Lantbrukarna) och Maria Wivstad (SLU)
14:40 Öppen diskussion
15:00 Webbinariet avslutas