Tallrik med mat. Foto.
8 jun

Webbinarium på Zoom

Hållbar konsumtion av frukt och grönsaker

evenemang | seminarier, workshops |
Grönsaker i alla färger

Frukt som besprutas, grönsaker som flygs in från fjärran och omogen frukt som inte smakar något. Hur ska vi få en hållbar konsumtion av frukt & grönt? Lyssna och diskutera vid SLU Future Foods webbinarium.

Vad har frukt och grönt för betydelse för att nå en ekonomisk, klimatmässig och socialt hållbar konsumtion? I några korta föredrag presenteras den senaste forskningen kring relationen mellan människa och mat, hur konsumtionen av frukt & grönt ser ut i dag, utbudet av frukt och grönt i högstadie- och gymnasieskolor och arbetet med att ta fram smakrika grönsaker och frukt. Efter föredragen inbjuder SLU Future Food till samtal om kan man styra konsumtionen av frukt och grönt i en mer hållbar riktning.

Från föredraget

Fakta

Tid: 2021-06-08 13:30 - 15:00
Ort: Webbinarium på Zoom
Arrangör: SLU Future Food
Sista anmälningsdag: 8 juni 2021
Pris: Gratis
Mer information:

Lotta Nordmark (moderator), Universitetsadjunkt vid Biosystem och teknologi, SLU

Elisabeth von Essen, forskare vid Institutionen för människa och samhälle, SLU

Emelie Eriksson, projektledare och kostekonom vid Livsmedelsverket

Sarah Säll, forskare vid Institutionen för ekonomi, SLU

Sara Spendrup, forskare vid Institutionen för människa och samhälle, SLU

Lars Mogren, forskare vid Biosystem och teknologi, SLU

SLU Future Food, forskning och samverkan för ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart livsmedelssystem – en tvärvetenskaplig satsning för att möta morgondagens utmaningar.

Webbinariet görs i samband med FN:s år för frukt och grönsaker. Mer fakta finns på SLU Future Foods sida om Frukt- och grönsaksåret 2021.

Vi ber er vänligen om detta

  • Ha kameran (det är trevligare att se varandra)
  • Ha mikrofonen av (om du inte ska delta i samtalet)

Program

Kl. 13:15–13:30

  • Vi öppnar det digitala rummet en kvart före webbinariet

Kl. 13:30–15:00

  • SLU Future Food hälsar välkommen
  • Hållbar relation mellan människa och mat,  Elisabeth von Essen
  • Har unga förutsättningar att äta hållbart i vardagen? Emelie Eriksson
  • Kan man styra konsumtionen av grönsaker? Sarah Säll
  • Attraktiva grönsaker – Förädling och utveckling av produktion av frukt och grönsaker, Sara Spendrup
  • Smakjakten, Lars Mogren
  • Frågor och allmän diskussion ledd av moderator Lotta Nordmark

Kl. 15:00–15:30

  • Digitalt eftersnack för de som vill