9.00–9.30 Registrering, med kaffe & smörgås
9.30–9.40 Karin Gerhardt, projektledare, presenterar projektet. (Moderator: Göran Bergkvist).
9.40–10.00 Karin Wendin: Hur går sensorisk forskning till?
– Hur smakar egentligen mjöl?
10.00–10.40 Konsumentundersökning för deltagarna (testning av knäckebröd och småkakor bakade av Caroline Lindö)
10.40–11.00 Tove Ortman: Kulturspannmål och ekologisk odling – lantbrukares erfarenheter
11.00–11.15 Galia Zamaratskaia: Kulturspannmålens nutritionssammansätning – vad säger forskningen?
11.15–11.30 Roger Andersson: Kostfibrer & fenoler i kulturspannmålen
– varför undersöker vi det?
11.30–11.50 Frågor och diskussionspass (Göran Bergkvist).
Lunch
13.00–13.40 Caroline Lindö & Sebastien Boudet: Hur man lyfter fram
kulturspannmålets smak och näring på bästa sätt?
13.40–14.10 Curt Niklasson & Frans Brozén, föreningen Gutekorn på
Gotland: Hur jobbar Gutekorn med förädling av kulturspannmål?
14.15 – 14.40 Jan Svensson: Studie av odlings- och bakegenskaper hos enkorn och emmervete från NordGen.
14.45–15.00 Studenterna Sidonie Bridonneau & Romane Chauveteau berättar om sina pastaförsök & söta bakverk med kulturspannmål (på engelska).
15.00 Avslutning & sammanfattning, (Karin Wendin).
15.15–15.45 Fika med franska bakverk på svenska kulturspannmål