Fakta
Ort: Zoom
Arrangör: SLU Future Food och forskningsprogrammet Hållbara dieter från hållbara produktionssystem - fokus mjölk
Sista anmälningsdag: 2 februari 2022
Mer information:
Stiftelsen Lantbruksforskning (SLF) genomförde i samarbete med Arla Foods en utlysning under våren 2018. Utlysningen med namnet "Hållbara dieter från hållbara produktionssystem" hade fokus på mjölkproduktion och mjölkprodukter. I dagsläget har fem projekt beviljats medel och syftet är att skapa förutsättningar och genera ny kunskap för en mer hållbar mjölkproduktion och -konsumtion. SLU har genom SLU Future Food fått i uppgift att koordinera de fem projekten i ett sammanhållet forskningsprogram för ökad samverkan och sammanvägning av resultat.
Läs mer om programmet här: Forskningsprogrammet hållbara dieter från hållbara livsmedelskedjor – fokus mjölk
En rykande färsk uppdatering från forskningsprojektet rörande mjölkkornas livslängd: Hållbarare mjölkproduktion om korna lever längre?