Hur får vi rätt fett på ett hållbart sätt?Hittills har mycket av diskussionerna kring ett hållbart livsmedelssystem kretsat kring proteiner och det s.k. proteinskiftet. Det är hög tid att diskutera också fettets roll.
Rätt fett är nödvändigt för en bra hälsa. Samtidigt kommer mycket av det fett som produceras från animaliska källor eller från grödor kopplade till avskogningsproblematik. Hur kan vi tillgodose och öka fettproduktionen på ett hållbart sätt?
Diskussionsnätverket TABLE tillsammans med SLU Future Food bjuder in till ett seminarium som kommer att utforska fettets roll i ett hållbart livsmedelssystem ur olika aspekter, från smak och nutrition till produktion och hållbarhet. Hur kan vi lösa "the fat gap"?
Seminariet ges på engelska - läs mer på den engelska sidan.
Läs mer
Bojana Bajželj, Federica Laguzzi & Elin Röös. 2021. The role of fats in the transition to sustainable diets. Lancet Planet Health. https://doi.org/10.1016/S2542-5196(21)00194-7
Hållbar kost: Vi måste tänka på fettet också. Nyhet från SLU i september 2021.