7 okt

SLU-biblioteket och online, Umeå

Värt att veta: Lyssna på de nya hedersdoktorerna Mats Karström och Tom Hobbs

seminarier, workshops |

Biolog och gymnasielärare Mats Karström och Professor emeritus Tom Hobbs har utsetts till hedersdoktorer vid fakulteten för skogsvetenskap vid SLU. Kom och lyssna på deras öppna föreläsningar. Alla är välkomna!

Titta online

Tid: Kl 12.00 i SLU-biblioteket, Umeå. Även online.
Föreläsare: Mats Karström
Titel: Min resa, ett försök att ligga Steget Före

Biolog och gymnasielärare Mats Karström har genom ideellt arbete under snart 40 år lyft fram och ökat kunskapen om de stora biologiska värden som är knutna till skogen i norra Sverige. Han var pionjär med att använda rödlistade arter i naturvårdsarbetet och har utvecklat en inventeringsmetodik vars värdepyramider samt indikator- och signalarter numera är integrerade i den svenska naturvårdsinventeringen.

Vi bjuder på vegetarisk soppa och bröd så långt det räcker.

Tid: 14:00 i SLU- biblioteket, Umeå. Även online.
Föreläsare: Tom Hobbs
Titel: Does restoration of big, fierce predators to food webs restore ecosystems? (föredraget är på engelska)

Professor emeritus Tom Hobbs är verksam vid Colorado State University och är en världsledande forskare inom naturresursförvaltning och viltekologi. Hans stora intresse är att utveckla ekologiska modeller som ger nya insikter om data som samlats in om djurpopulationer. Han är särskilt intresserad av att förstå vad som styr populationsdynamiken hos stora däggdjur i västra Nordamerika och Skandinavien, dvs. vad som gör att stammarnas storlek varierar.

Vi bjuder på kaffe/te så långt det räcker.

Fakta

Tid: 2024-10-07 12:00
Ort: Umeå
Lokal: SLU-biblioteket och online
Arrangör: SLU
Mer information:

Föredragsserien Värt att veta Umeå är ett samarrangemang mellan SLU:s miljöanalysfakulteten för skogsvetenskapSLU-biblioteket och SLU:s kommunikationsavdelning.

Till lunchföreläsningen bjuder vi på vegetarisk soppa och bröd så långt det räcker. Till eftermiddagsföreläsningen bjuder vi på kaffe. Föredraget direktsänds och efteråt finns det tid för frågor. Vi riktar oss främst till anställda, studenter och alumner, men även kollegor i gröna sektorn och vid andra universitet samt intresserad allmänhet är välkomna.

Titta online

Läs mer: SLU utser sex nya hedersdoktorer 2024 


Relaterade sidor:


Kontaktinformation

Pernilla Christensen, prodekan vid fakulteten för skogsvetenskap, miljöanalysspecialist vid institutionen för skoglig resurshushållning/Avdelningen för landskapsanalys, SLU
pernilla.christensen@slu.se, 090-786 85 27, 070-633 73 86