4 nov

Studion, plan 1 i Utbildningshuset, Uppsala och online

Att tänka sig något annat – ett samtal om lyrik och vetenskap (på engelska)

evenemang |

Vad betyder fantasi för forskning? Under ledning av författaren Pernilla Glaser diskuterar forskaren Per Sandin och kulturjournalisten Maria Kûchen detta. Välkommen att vara med på plats i Ultunas studio eller se samtalet live på webben.

Vad betyder fantasi för forskning? Vilken betydelse har ett lyriskt sätt att se på världen för att undersöka etiska frågeställningar? Hur påverkar vetenskapen vårt sätt att fantisera och föreställa oss världen annorlunda? Vad behöver vi ta omsorg om för att kunna mötas mellan språk och erfarenheter?

Om detta samtalar Per Sandin och Maria Kûchen under ledning av Pernilla Glaser. Efter panelen finns det möjlighet att fortsätta konversationen över en fika i nära anslutning till studion. Vi bjuder på kaffe och kaka.

För de som inte har möjlighet att närvara på plats går det också att följa konversationen live via SLU Play och Facebook.

Per Sandin, docent i filosofi på KTH och lektor i bioetik och miljöetik. Undervisar i forskningsetik och vetenskapsfilosofi.

Maria Kûchen, författare och kulturjournalist som har skrivit flera böcker på gränsen mellan dikten och vetenskapen till exempel Rymdens alfabet.

Moderator Pernilla Glaser, författare och metodutvecklare med fokus på tvärdisciplinära lärmiljöer.

Fakta

Tid: 2024-11-04 16:15 - 17:30
Ort: Uppsala och online
Lokal: Studion, plan 1 i Utbildningshuset
Arrangör: SLU-biblioteket
Mer information:

Ingen föranmälan
Språk: Engelska


Relaterade sidor: