Tre kor på naturbete
5 dec

Aulan, Alnarp/online

Alnarps nötköttsdag 2024

evenemang | konferenser | seminarier, workshops |

Alnarps Nötköttsdag samlar nötköttsföretagare, rådgivare, lärare, studenter, forskare och alla med intresse för nötköttsbranschens utveckling och framtid.

I takt med förändringar i klimat och omvärldsläge står svensk nötköttsproduktion inför både utmaningar och möjligheter. Under dagen fördjupar vi oss i en del av de faktorer som påverkar näringen idag och i framtiden.

Dagen bjuder på insiktsfulla föreläsningar och diskussioner om branschens utmaningar och möjligheter. Varmt välkomna till årets Nötköttsdag!

Länk till anmälan

Fakta

Tid: 2024-12-05 09:00 - 15:00
Ort: Alnarp/online
Lokal: Aulan
Arrangör: Institutionen biosystem och teknologi, SLU Partnerskap Alnarp, LRF-Skåne, Skånes Nötköttsproducenter & Skånesemin.
Sista anmälningsdag: 28 november 2024
Pris: Kostnadsfritt. Det bjuds på kaffe & fika. Lunch i restaurangen till självkostnadspris.

Program

Moderator: Olof Friberg, Skånes nötköttsproducenter

09.00

Fika – registrering

09.30

Välkomna

09.40

 

 

 

 

 

 

 

Nötköttsproduktion i ett föränderligt klimat

-      Förändring i fauna och flora, hur arbetar länsstyrelsen? - Nils Carlsson, Länsstyrelsen i Skåne

 

-      Påverkan på nötköttsproduktion, sjukdomar och management - Jennifer Sahlin, Gård och Djurhälsan

 

Ny teknik för förbättrad produktion – Amanda Jacobsson, Skånesemin

Gentester på gårdsnivå  - Sven-Olof Hägg, Sonarps Gård

Om utvecklingen av Sveriges Naturbetesmarker – Lisa Karlsson, Jordbruksverket

 

Lunch

13.10

 

 

 

15.00

Marknadstrender – Åsa Lannhard Öberg, Jordbruksverket

Om lönsamhet i nötköttsproduktion – Sebastian Remvig, SLU

Om krisen eller kriget kommer till lantbruket. – Hugo Malm, SLU

Avslut

Kaffe och kaka