Alnarps Nötköttsdag samlar nötköttsföretagare, rådgivare, lärare, studenter, forskare och alla med intresse för nötköttsbranschens utveckling och framtid.
I takt med förändringar i klimat och omvärldsläge står svensk nötköttsproduktion inför både utmaningar och möjligheter. Under dagen fördjupar vi oss i en del av de faktorer som påverkar näringen idag och i framtiden.
Dagen bjuder på insiktsfulla föreläsningar och diskussioner om branschens utmaningar och möjligheter. Varmt välkomna till årets Nötköttsdag!
Länk till anmälan
Tid: 2024-12-05 09:00 - 15:00
Ort: Alnarp/online
Lokal: Aulan
Arrangör: Institutionen biosystem och teknologi, SLU Partnerskap Alnarp, LRF-Skåne, Skånes Nötköttsproducenter & Skånesemin.
Sista anmälningsdag: 28 november 2024
Pris: Kostnadsfritt. Det bjuds på kaffe & fika. Lunch i restaurangen till självkostnadspris.
Moderator: Olof Friberg, Skånes nötköttsproducenter
09.00
|
Fika – registrering
|
09.30
|
Välkomna
|
09.40
|
Nötköttsproduktion i ett föränderligt klimat
- Förändring i fauna och flora, hur arbetar länsstyrelsen? - Nils Carlsson, Länsstyrelsen i Skåne
- Påverkan på nötköttsproduktion, sjukdomar och management - Jennifer Sahlin, Gård och Djurhälsan
Ny teknik för förbättrad produktion – Amanda Jacobsson, Skånesemin
Gentester på gårdsnivå - Sven-Olof Hägg, Sonarps Gård
Om utvecklingen av Sveriges Naturbetesmarker – Lisa Karlsson, Jordbruksverket
|
|
Lunch
|
13.10
15.00
|
Marknadstrender – Åsa Lannhard Öberg, Jordbruksverket
Om lönsamhet i nötköttsproduktion – Sebastian Remvig, SLU
Om krisen eller kriget kommer till lantbruket. – Hugo Malm, SLU
Avslut
Kaffe och kaka
|