30 aug

Online

Webbinarium: Historia och förädling - Hur många genomiska urvalspopulationer behövs i skandinaviska skogsträd?

Doktorand Maria Del Pilar Herrera Egoavil presenterar senaste nytt från sitt forskningsprojekt relaterat till hur samband mellan genotyp och miljö kan spela en nyckelroll i utvecklingen av strategier för trädförädling anpassade till nya klimatförhållanden.

Utbredningen och den genetiska strukturen hos skandinaviska skogsträdarter har formats av cykler som påverkas av historiska förändringar i miljön. Genom en jämförande analys av genetiska data från olika skandinaviska trädpopulationer kan vi identifiera mönster av genetisk mångfald och upptäcka tecken på påverkan från tidigare händelser i populationen.

Men hur är denna information relevant för moderna förädlingsstrategier? I detta webbinarium kommer doktorand Maria Del Pilar Herrera Egoavil utforska naturhistorian för de vanligaste skandinaviska skogsträdarterna, med fokus på vad deras genetik avslöjar om deras svar på tidigare förändringar i klimatet och hur detta kan bidra till kunskap inom moderna förädlingsstrategier, såsom genomiskt urval.

Om forskningsprojektet med fokus på genomiskt urval av björk - treesforme.se

Om Maria Del Pilar Herrera Egoavil och projektet - treesforme.se

Registrering och mer information

Webbinariet hålls på engelska, online via Zoom, och är öppet för alla intresserade.

Mer information och registrering - treesforme.se

Fakta

Tid: 2024-08-30 14:00 - 15:00
Ort: Online
Arrangör: Trees For Me