En skärmflygare högt över land och berg. Foto.
17 sep

Sal L, Campus Ultuna, Campus Ultuna (inget digitalt deltagande)

Erfarenheter och insikter efter åtta månader med IDA

evenemang | seminarier, workshops |
Gruppfoto. Tio glada personer står på en trappa till ett rött hus.

Välkommen till en förmiddag där de tematiska grupperna från Interdisciplinary Adademy 2023–2024 presenterar projekten som de arbetat med under året och delar med sig av sina erfarenheter och insikter kring tvärvetenskapligt arbetssätt.

Under åtta månader har två grupper arbetat med varsitt projekt kring tvärvetenskap inom Interdisciplinary Academy. De två gruppernas teman har varit:

  • Trade-offs and scale in natural resource management - developing an interdisciplinary adaptable research framework to inform policy-relevant decisions 
  • Food production and food security through agritecture: Interdisciplinary group on rooftop greenhouse technology 

Den här förmiddagen kommer grupperna att presentera sina projekt och dela med sig av sina erfarenheter och insikter kring tvärvetenskap och tvärvetenskapligt arbetssätt.

Evenemanget kommer att hållas på engelska. För detaljerat program och anmälan se den engelska sidan.

Är du intresserad av att delta i fortsatta diskussioner kring tvärvetenskap vid SLU är du även välkommen att anmäla dig till en eftermiddag om tvärvetenskap vid SLU samma dag: SLU tar tvärvetenskap med sig in i framtiden (17 sep kl 13-16).

Om Interdisciplinary Academy (IDA)

Interdisciplinary Academy (IDA) är en tvärvetenskaplig satsning med målet att öka kunskapen om tvärvetenskapligt arbetssätt inom hela SLU. Kärnan i IDA är tvärvetenskapliga forskargrupper som under åtta månaders tid får möjlighet att avsätta tjugo procent av sin tjänst för att tillsammans och i en inspirerande miljö utveckla sin förmåga att arbeta tvärvetenskapligt. 

 

Fakta

Tid: 2024-09-17 09:00 - 12:00
Ort: Campus Ultuna (inget digitalt deltagande)
Lokal: Sal L, Campus Ultuna
Arrangör: SLU Future Food