16 sep
22 sep

Botildenborg, Västra Skrävlinge Kyrkoväg 12, Malmö

Urban Food & Farming Week

seminarier, workshops |
Två personer ler i ett odlingsland..

Den 16-22 september arrangerar Botildenborg i Malmö det årliga eventet Urban Food & Farming Week. Målet är att lyfta viktiga frågor kring mat, odling och stad.

Mat i beredskap - Hur mättar vi oss vid en kris?

Årets tema handlar om mat i beredskap - något som är viktigare än på länge. Hur vi tryggar vår matförsörjning är en viktig fråga för alla samhällsfunktioner såväl som privatpersoner. Under veckan hålls föreläsningar, workshops och diskussioner.

Den 19 september arrangeras konferensen Mat i kristider av Malmö universitet, SLU, Lunds universitet, Region Skåne, Malmö stad, Svedala kommun och Botildenborg.
Läs mer om konferensen här.

Fakta

Tid: 2024-09-16 00:00 - 2024-09-22
Ort: Malmö
Lokal: Botildenborg, Västra Skrävlinge Kyrkoväg 12
Mer information:

Mer om Botildenborg

Botildenborg använder mat och odling som redskap för att bidra till en hållbar framtid för flera olika målgrupper. Till Botildenborg kommer nyanlända flyktingar för att språkodla och få arbete, långtidsarbetslösa erbjuds arbetsträning för att komma tillbaka till arbetslivet, förskolebarn bjuds in till Skolträdgården, seniorer odlar för bryta ensamhet och förbättra hälsa. Botildenborg har också en småskalig stadsodling, Stadsbruk, med egen produktion till kök och försäljning. Hit välkomnas såväl studenter som entreprenörer för utbildningar inom matproduktion och odling.  

Läs mer på botildenborg.se

 

Social Innovation Living Lab

Tillsammans med Malmö universitet, Sveriges lantbruksuniversitet, LUCSUS vid Lunds universitet, Region Skåne, Malmö stad och Form & Design Center har Botildenborg startat ett Social Innovation Living Lab döpt till SOIL. Syftet är att öka forskning och kunskap kring de sociala innovationer som genomförs på Botildenborg och för att sprida och samverka med andra städer, länder och organisationer.

Läs mer om SOIL



Kontaktinformation

Nina Vogel, Forskare vid Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning, SLU Alnarp
Programchef för SLU Urban Futures

E-post: nina.vogel@slu.se
Telefon: +46 727 044 064