Fakta
Ort: Uppsala
Lokal: Gradängsalen, Green Innovation Park
Arrangör: SLU Future Food
Gradängsalen, Green Innovation Park, Uppsala
Välkommen till en diskussion som utforskar möjligheterna att fasa ut fossila bränslen inom jordbruket. Vilka alternativ finns för att driva traktorer och ersätta syntetiska fossila gödningsmedel? Hur kan kostnaderna för omställningen fördelas över samhället?
Eventet ges på plats i Uppsala (Ultuna) och riktar sig till alla anställda och studenter vid SLU, och aktörer inom livsmedelssystemet.
I paneldiskussionen:
Workshopen kommer också att rymma mycket tid för frågor. Diskussionen kommer att föras på engelska, men frågor kan lyftas på svenska. För anmälan, se den engelska kalenderhändelsen.
Workshopen är en del av SLU Future Foods arbete med att skapa utrymme för dialoger kring komplexa frågeställningar som rör den gröna omställningen och ett hållbart livsmedelssystem. Andra exempel är SLU Future Foods samarbete med dialogforumet TABLE som har resulterat i podcasten Meat: the Four Futures och en workshopserie om Framtiden för kött samt diskussionsworkshopen The Goods and Bads of Green Marketing in Food Systems.
SLU Future Food
www.slu.se/futurefood
futurefood@slu.se