Fakta
Ort: Alnarp / online
Lokal: Alnarp 9, stora mötesrummet
Sista anmälningsdag: 4 mars 2025
Pris: Vi bjuder på fika, lunch finns till självkostnadspris
Mer information:
Till anmälningsformuläret
Alnarp 9, stora mötesrummet, Alnarp / online
Välkommen till en workshop om hur en förbättrad jordhälsa kan uppnås framöver. Workshopen är öppen för alla intresserade odlare, rådgivare och forskare.
Workshopen inleds med att några framgångsrika odlare, som aktivt arbetat med förbättring av jordhälsan, presenterar sina erfarenheter och därefter genomförs ett grupparbete med workshopens deltagare om hur en förbättrad jordhälsa kan uppnås framöver under olika förutsättningar.
Denna aktivitet anordnas i samarbete med SLU Partneskap Alnarp och ingår som ett moment i ett jordhälsoprojekt som finansieras av Jordbruksverket. Syftet med projektet* är att främja samarbete och erfarenhetsutbyte mellan odlare, rådgivare och forskare för att utveckla hållbara odlingssystem. Målet är att sprida information om god jordhälsa, ökad kolinlagring, markens produktionsförmåga och hur bra odlingsekonomi kan uppnås samtidigt som miljöpåverkan är låg.
* Titel på det av Jordbruksverket finansierade projektet: Deltagardrivet projekt rörande odlingssystem som gynnar markens jordhälsa, kolinlagring och produktionsförmåga
Till anmälningsformuläret
Preliminärt
9.00 Fika
9.15 – 9.45 Stefan Schörling, Hasta gård, Arboga – Regenerativ odling med vitklöver som bottengröda. (Online)
9.45 -10.15 Per Landén, Charlottenlund, Ystad - Mullsådd för ökad markbördighet.
10.15-10.30 Paus
10.30-11.00 Jan-Olof Engdahl Lindsbergs gård, Kalmar. Nötköttsproduktion, mellangrödor i flexibelt jordbearbetningssystem med mullsådd och vårplöjning.
11.00-11.30 Gård X.
11.30-11.40 Bensträckare och formering i grupper (även grupper via zoom är möjligt).
11.40-12.05 Grupparbete runt jordhälsa
12.05-12.30 Redovisning framkomna resultat och sammanfattning av dagen.
12.30 Lunch