Nyhet

Tre myndigheter startar samarbete om matsvinn

Publicerad: 04 oktober 2017

Idag inleds arbetet i det regeringsuppdrag som tilldelats Livsmedelsverket, Naturvårdsverket och Jordbruksverket att identifiera åtgärder för att minska matsvinnet längs hela livsmedelskedjan.

Uppdraget sträcker sig över åren 2017- 2019 och är ett led i Sveriges arbete inom Agenda 2030. Regeringsuppdraget om minskat matsvinn är också en del av Livsmedelsstrategin och de åtgärder som tas fram i handlingsplanen ska bidra till regeringens arbete med att ställa om till en hållbar konsumtion och produktion, samt en cirkulär ekonomi. Första delen i uppdraget är att ta fram en handlingsplan för minskat matsvinn. Den ska visa hur Sverige långsiktigt ska arbeta med att minska matsvinnet. Den första delredovisningen av uppdraget ska lämnas till Näringsdepartementet senast den 28 februari 2018 och slutredovisning ska lämnas in senast den 28 februari 2020.

Läs mer om arbetets kick-off på Livsmedelsverkets hemsida.

Relaterade sidor: