Kontaktinformation
SLU Future Food
- Nyhetsbrev / Newsletter Food for thought
- LinkedIn SLU Future Food
- Podd Feeding your mind
- YouTube SLU Future Food
Det är grilltider. Kanske funderar du över köttet – vad som är bra eller dåligt, gott och hållbart. Vill du veta mer om kött? SLU har koll. Forskaren Pernilla Tidåker berättar i Vetenskapsradion att svenskt naturbeteskött är det bästa miljövalet bland köttbitarna på grillen eftersom det gynnar biologisk mångfald. I Köttpodden pratar professor Anders Karlsson om vad kött av god kvalitet är egentligen.
Nötköttet lyfts ofta fram som den största klimatboven, men livsmedelsforskare Pernilla Tidåker väljer det svenska naturbetesköttet som det bästa miljövalet på grillen i sommar.
– Varför jag valde nötkött, och i synnerhet naturbeteskött, är för att det är stora biologiska värden förknippade med den här typen av marker, säger Pernilla.
Lyssna på Pernilla som pratar om naturbeteskött i Vetenskapsradion.
Podcasten Köttpodden pratar om kött ur olika infallsvinklar och produceras av Svenskt Kött. Anders pratar om bra och dåligt kött. Kött av god kvalitet, vad är det egentligen? Ja vad är kött egentligen? Lyssna nedan!
SLU Future Food