Kontaktinformation
Kontakt: Bengt Persson, SLUs projektledare för innovationstävlingen Urban Food from Residual Heat.
E-post: Bengt.Persson@slu.se, tel 070-8117303.
Städernas matförsörjning är en stor och problematisk fråga. Matförsörjningens ekologiska fotavtryck är stort och en möjlighet för att minska det är att öka produktionen av mat i eller i direkt anslutning till städerna.
SLU Alnarp tillsammans med Malmö stad, Climate-KIC och restvärmekonsortiet SSEC arrangerar en heldagskonferens på Studio i Malmö den 19/9 om Mat och städer.
Konferensen kommer att handla om huruvida det är möjligt att åstadkomma en matproduktion av betydelse i städer. Erfarenheter och idéer från olika städer kommer att presenteras tillsammans med erfarenheter och synpunkter från företag, organisationer, myndigheter och forskningen.
Konferensen avslutas med att de slutliga förslagen i den Vinnova-finansierade innovationstävlingen Urban Food from Residual Heat presenteras och prissumman 1 Mkr delas ut.
Representanter från media hälsas välkomna att delta under konferensen och prisutdelningen.
Program 19 september
9-9.30 Registrering och kaffe
9.30-10.00 Keynote från Sustainable Food Cities, England
10.00-12.30 Idéer och erfarenheter för ökad matproduktion i städerna Malmö, Lund, Bjuv, Växjö, Härnösand
12.30-13.30 Lunchmingel
13.30-16.00 Så arbetar vi inom myndigheter, företag och forskningen för att öka matproduktion i städerna; Region Skåne, Länsstyrelsen Skåne, Eon, Ica, Kajodlingen, Pekkas naturodlingar, SLU
16.00-16.30 Maten som del av en allt mer cirkulär urban ekonomi, professor Björn Frostell, Ecoloop
16.30 Presentation av förslagen i innovationstävlingen Urban Food from Residual Heat.
17.00-17.15 Prisutdelning
17.15-18.00 Mingel och förfriskningar
Kontakt: Bengt Persson, SLUs projektledare för innovationstävlingen Urban Food from Residual Heat.
E-post: Bengt.Persson@slu.se, tel 070-8117303.