Nyhet

Historisk mjölkkonferens i Sverige 2026!

Publicerad: 14 oktober 2024
Närbild på en SLB-ko. Foto.

Sverige kommer att för första gången någonsin vara värd för IDF Mastitis and Milking Technology Joint Conferences. Temat för denna konferens blir hållbarhet och tekniska innovationer inom mjölkningsmaskiner, juverhälsa och förebyggande behandling av mastit.

Nyligen beslutades det att om 1,5 år kommer Sverige att vara värd för IDF Mastitis and Milking Technology Joint Conferences. Konferensen, som hålls i Stockholm i mars 2026, syftar till att samla globala aktörer för att diskutera nyheter inom bland annat djurvälfärd, forskning och produktion. Det är en stor händelse för svensk mjölkindustri och innebär en bra möjlighet att visa upp att Sverige är ett stort och viktigt mjölkland.

Temat för denna konferens blir hållbarhet och tekniska innovationer inom mjölkningsmaskiner, juverhälsa och förebyggande behandling av mastit, vilket är centrala frågor för framtidens mjölkproduktion. Eventet erbjuder en plattform för kunskapsutbyte och samarbete inom den globala mjölksektorn.

Sigrid Agenäs från SLU leder organisationskommittén tillsammans med Hasitha Priyashantha från LRF Mjölk och Carl Oskar Paulrud från DeLaval.

Närbild på Sigrid Agenäs bredvid en ko. Foto.

- "Den här konferensen är viktig för att den ger möjlighet för världsledande experter med olika specialiteter att träffas och diskutera mjölkning och juverhälsa. Det förebyggande juverhälsoarbetet blir aldrig färdigt, vi måste hela tiden bevaka och utveckla det för att undvika lidande hos djuren och onödig användning av antibiotika på mjölkgårdar. Det kommer att bli stimulerande dagar!" säger Sigrid Agenäs, professor på institutionen för tillämpad husdjursvetenskap och välfärd vid SLU. (foto: Jenny Svennås Gillner).

 

Mer information om konferensprogram och registrering kommer snart att finnas tillgängligt på IDF Mastitis and Milking Technology Joint Conferences 2026.

 

 


Kontaktinformation