Nyhet

Invigning av unikt innovationsprojekt om lärandemiljöer

Publicerad: 21 oktober 2024

Nu inviger vi fyra nya lärandemiljöer utomhus på SLU:s campus i Alnarp. Miljöerna ingår i ett unikt innovationsprojekt som utforskar hur lärandemiljöer utomhus kan utformas. Miljöerna har designats och byggts av SLU-studenter som prototyper i enkla material och nu inleds en utvärderingsfas med förhoppningen att de ska kunna permanentas.

- Lärandemiljöer utomhus för högre utbildning är ett vitt fält – både praktiskt och forskningsmässigt. Många lärosäten har fina studieplatser och hängytor utomhus, men utemiljön som pedagogisk resurs för planerade läraktiviteter är nytt. Med det här projektet vill vi ta reda på vad som krävs för att kvaliteten på lärandemiljöer utomhus ska kunna vara lika bra eller till och med bättre än inomhusmiljöer, säger Sara Kyrö Wissler, projektledare för campusutvecklingsarbetet i Alnarp.  

Projektet sker i samverkan mellan SLU och Akademiska Hus och är en del av det gemensamma arbetet att utveckla campus Alnarp. 

– Utomhusmiljöerna spelar en viktig roll för att skapa attraktiva campus där studenter, forskare och besökare trivs och mår bra. Att vi nu testar att ha lärandemiljöer utomhus är ett lyft för Campus Alnarp och att de har designats av studenter vid SLU är extra glädjande, säger Frida Melin, fastighetschef på Akademiska Hus. 

Mer information om projektet 

Tid och plats för invigningen  

Den 23 januari, kl 9.00 hälsas pressen välkommen till invigningen.

Start på restaurang Alnarp 9 med presentation och sedan följer en rundvandring. 

Under invigningen finns det möjlighet att träffa medverkande i projektet från både SLU och Akademiska Hus inklusive några av de studenter som har designat och byggt prototyperna.

 

Relaterade sidor: