Fakta:
Ansökan till höstens utbildningar stänger 15 april. Gör ansökan via antagning.se
Vad innebär det att plugga till livsmedelsagronom på SLU? Med ansökan till höstens utbildningar i full gång berättar Ellinor Littorin om sitt val, sin vardag och varför hon trivs så bra på campus Ultuna.
Vad var det som gjorde att du valde just den här utbildningen?
- Det var mixen av mina intressen som odling, matlagning, miljö och hållbarhet som gjorde att jag valde livsmedelsprogrammet. En av mina grannar är utbildad livsmedelsagronom, så det var tack vare henne jag fick upp ögonen för både utbildningen och yrket.
Hur skulle du beskriva utbildningen hittills? Har något överraskat dig?
- Utbildningen ger ett helhetsperspektiv på livsmedelsproduktion, förädling och hantering, men också detaljkunskap om råvaror och dess biokemi. En insikt som kommit med utbildningen är att allt i vår vardag är kemi och jag har bytt perspektiv på ordet "naturligt"!
Vad vill du jobba med efter examen?
- Efter examen vill jag jobba med produktutveckling inom livsmedelsindustrin eller livsmedel ur ett beredskapsperspektiv. Antingen maten som molekyler eller ur ett större samhällsperspektiv.
Hur är det att plugga och leva på den ort där din utbildning finns?
- Uppsala är den perfekta stora, lilla staden. Campus Ultuna är dessutom ett vackert, grönt område. Att vara omgiven av natur, lugn och en härlig miljö, samtidigt som man har nära till stadens puls, känns som den bästa kombon!
Vad skulle du vilja säga till någon som funderar på att söka till SLU?
- Gör det! SLU är ett universitet där man får ha ena foten i myllan och den andra i akademien.
Ansökan till höstens utbildningar stänger 15 april. Gör ansökan via antagning.se
Studentrekryteringen, study@slu.se