Kontaktinformation
Eva Johansson, professor
Institutionen för växtförädling, SLU
eva.johansson@slu.se, 040-41 55 62
Institutionen för växtförädling
En stor del av det som odlas idag lämnas kvar på åkern. I anläggningen på Alnarp kan istället proteiner och andra produkter utvinnas ur gröna växtdelar. De olika fraktionerna kan användas som livsmedel och foder, eller i kosmetika.
Växtproteingruppen är en forskargrupp som samlar forskare med olika kompetenser och som tillsammans arbetar för att ta fram framtidens kvalitativa proteiner - från växtförädling till produktion och konsumtion. Samverkan sker med lantbrukare och representanter för olika branscher där proteinet kan komma till nytta.
Eva Johansson, professor
Institutionen för växtförädling, SLU
eva.johansson@slu.se, 040-41 55 62
Projekt Växtproteinfabriken var en del av Vinnovas satsning ”Utmaningsdriven innovation” finansierad av Vinnova, Region Skåne och industriella projektpartners. SLU Holding var projektägare för projektet vars syfte var att utveckla lönsamma och hållbara produktionsprocesser för att extrahera fram växtprotein och växtnäringsämnen ur grönmassa.