Hoppa till huvudinnehåll

Institutionen för människa och samhälle

Vi forskar och utbildar i miljöpsykologi, företagsledning och rådgivning. Syftet med vårt arbete är att skapa förutsättningar för hållbara livsmiljöer och arbetsmiljöer på landsbygd och i städer. Vi utvecklar och förmedlar kunskap av hög kvalitet om människa, miljö och företagande.

Kraftsamling för forskning om barn och unga

Arbetet med barn- och ungafrågor får en ny skjuts vid SLU genom ett nyligen sjösatt forum för barn och landskap. Forumet syftar till att kraftsamla kring denna forskning inom SLU och på sikt identifiera nya forskningsfrågor inom området barns och ungas livsmiljöer.

Sveriges Radio uppmärksammar landskapsarkitektur och ny studie

I en ny studie undersöker SLU hur offentliga gröna miljöer ska utformas för ökat välmående. Anna Bengtsson, lektor vid Institutionen för människa och samhälle blir intervjuad av P4 Malmöhus.

Faximil från Sveriges Radio

Annie tar täten för en hållbar matproduktion

Nu tillträder Annie Drottberger som verksamhetsledare för det nystartade SLU och Sparbanken Skånes centrum för hållbar primärproduktion.

En kvinna ser fridfull ut i ett växthus med potatis

Paradigmskifte i stadsplaneringen gör landskapsarkitekters roll viktigare

I en ny studie från SLU betonas vikten av att planera urbana miljöer med ett helhetsperspektiv som tar hänsyn till både ekologiska och sociala behov.

En grönskande park

Fler nyheter

  • 29 april 2025

    Pölsa är vår haggis – dags att lyfta svensk husmanskost till stolthet

    Black pudding en skotsk nationalrätt Vi skäms för det skottarna skryter om. Men varför skulle vår pölsa, blodpudding och kroppkaka vara mindre värda än deras haggis och black pudding? Lokal gastronomi är inte nostalgi – det är framtid, turism och identitet. Magnus J Stark reflekterar över möjligheterna i Livsmedelsstrategin 2.0 och utfärdar en gastronomisk utmaning.
  • 29 april 2025

    Pölsa är vår haggis – dags att lyfta svensk husmanskost till stolthet

    Black pudding en skotsk nationalrätt Vi skäms för det skottarna skryter om. Men varför skulle vår pölsa, blodpudding och kroppkaka vara mindre värda än deras haggis och black pudding? Lokal gastronomi är inte nostalgi – det är framtid, turism och identitet. Magnus J Stark reflekterar över möjligheterna i Livsmedelsstrategin 2.0 och utfärdar en gastronomisk utmaning.
  • 29 april 2025

    Pölsa är vår haggis – dags att lyfta svensk husmanskost till stolthet

    Black pudding en skotsk nationalrätt Vi skäms för det skottarna skryter om. Men varför skulle vår pölsa, blodpudding och kroppkaka vara mindre värda än deras haggis och black pudding? Lokal gastronomi är inte nostalgi – det är framtid, turism och identitet. Magnus J Stark reflekterar över möjligheterna i Livsmedelsstrategin 2.0 och utfärdar en gastronomisk utmaning.
Publicerad: 30 april 2025 - Sidansvarig: marc.stromback@slu.se

Institutionen för människa och samhälle

Prefekt: Mats Gyllin, mats.gyllin@slu.se, 040-41 55 37
Ställföreträdande prefekt: Sara Spendrup, sara.spendrup@slu.se, 040-41 55 07
Biträdande prefekt GU: Jozefine Nybom, jozefine.nybom@slu.se, 040-41 55 06
Biträdande prefekt FU: Caroline Hägerhäll, caroline.hagerhall@slu.se, 040-41 50 15
Kommunikatör: Marc Strömbäck, marc.stromback@slu.se, 0735-906542
Medarbetare: följ länken till våra medarbetare

Postadress; Box 190, 234 22 LOMMA
Besöksadress: Slottsvägen 5

Loading…