Mikrobiell hortikultur Akvaponik - framtida odlingssystem för miljövänlig och säker livsmedelsproduktion Aquaponics – securing availability of sustainably produced fish and vegetable foods in urban and peri-urban areas of African cities Betydelsen av näringsämnen på bladytan för E. coli-vidhäftning Doft varnar för närvaro av tarmsmittor på bladgrönsaker Effekt av vattentemperatur på spridning av rotsjukdomar i akvaponiskt system Förekomst av potentiellt antibakteriella polyfenoliska ämnen på bladytan hos spenat post harvest Förundersökning rörande minskat näringsläckage från odlingar med frilandsgrönsaker i Skåne Ekologisk och biodynamisk grönsaksproduktion i lågenergiväxthus – hållbara, resilienta och innovativa livsmedelsproduktionssystem (acronym: GreenResilient) Hur kommer vi dit? Hållbar skörd och kvalité hos tunnel producerade jordgubbssorter Kalciumbesprutning ökar bladens motståndskraft mot STEC och förstärker hållbarheten för bladgrönsaker Kan rapsens eget växtförsvar användas som biologiskt växtskyddsmedel? Produktion av matsvampen ostronskivling Produktkvalité hos växter odlade i akvaponiska system Säkra bladgrönsaker från jord till bord: Bladytans mikroekologi är grundbulten i en framgångsrik preventionsstrategi mot EHEC (acronym: Safe Salad) Skenet kan bedra - men doften avslöjar kontaminerade bladgrönsaker Smakjakten. Vägen till smakrikare svenska grönsaker Utveckling av ett biologiskt filtermaterial baserat på svampodlingssubstrat för vattenbehandling Vad får vi för mat idag? Kvinnorna, barnen och tillgången till mat i staden: fallet Addis Ababa Växtextrakt för bekämpning av humanpatogen på bladgrönsaker Åtgärder för bekämpning av rotsjukdomar i jordgubbsodling
Kontaktinformation Ämnesgruppsledare Beatrix Alsanius Maria ErnforsYenitze FimbresMaria HellströmMaria KarlssonSamar KahlilIsabella KlemanLars MogrenAnna-Karin Rosberg Sändlista till hela ämnesgruppen