Fakta:
Projektet finansieras av: STINT
Projektets varaktighet: 2023-2024
Projektledare: Raj Chongtham (SLU, Institutionen för biosystem och teknik) Övriga deltagare: Shrinivas Badiger (ATREE, Indien)
Eftersom hållbarhet i samband med mat och miljö blir en allt viktigare fråga för världen, är rollen för akademiska institutioner, inklusive universitet, forskningsorganisationer och icke-statliga organisationer, i att utbilda samhällsmedlemmar och samarbete och kunskapsdelning avgörande för hållbarheten rörelse. Genomförandet av FN:s Agenda 2030 kräver global solidaritet för att säkerställa att inget land eller samhälle lämnas utanför utvecklingsprocessen. Agenda 2030 betonar därmed utvecklade länders och utvecklingsländers ansvar att bidra till att minska miljöproblemen världen över.
Projektmål: Att initiera ett undervisnings- och studiesamarbete mellan SLU och ATREE för att dra nytta av båda institutens kompetens och resurser för att möta gemensamma utmaningar speciellt i relation till SDG 2, 4, 12 och 15 i Agenda 2030.
Specifika mål:
Magister- och kandidatstudenter från SLU som är intresserade av att genomföra ett examensarbete om relationen Food-Environment i Indien kan kontakta Raj.Chongtham@slu.se
Projektet finansieras av: STINT
Projektets varaktighet: 2023-2024
Projektledare: Raj Chongtham (SLU, Institutionen för biosystem och teknik) Övriga deltagare: Shrinivas Badiger (ATREE, Indien)