Publikationer- Minskat matsvinn från livsmedelsbutiker
Senast ändrad: 05 november 2021
Publikationer från projektet:
- Mattias Eriksson, Ingrid Strid och Per-Anders Hansson, 2014, Waste of organic and conventional meat and dairy products - a case study from Swedish retail.
- Mattias Eriksson och Ingrid Strid, 2013, Svinnreducerandeåtgärder i butik: Effekter på kvantitet, ekonomioch klimatpåverkan.
- Katharina Scholz, 2013, Carbon footprint of retail food wastage: a case study of six Swedish retail stores.
- Emma Schütt och Ingrid Strid, 2013, Minskat matsvinn från livsmedelsbutiker - sammanfattning av ett forskningsprojekt kring matsvinn.
- Mattias Eriksson, 2012, Retail Food Wastage: a Case Study Approach to Quantities and Causes.
- Mattias Eriksson, Ingrid Strid och Per-Anders Hansson, 2012, Food losses in six Swedish retail stores: Wastage of fruit and vegetables in relation to quantities delivered.
- Herman Nilsson, 2012, Hållbarhetsaspekter av svinnreducerande åtgärder - En fallstudie av införda åtgärder på butiksnivå.
- Emilia Sjöberg, 2012, Livsmedelssvinn i butikers miljömärkning - kriterier som kan leda till minskat svinn.
- Mattias Eriksson och Ingrid Strid, 2011, Livsmedelssvinn i butiksledet - en studie av butikssvinn i sex livsmedelsbutiker.
- Charlotta Lagerberg Fogelberg, Ivar Vågsholm och Anna Birgersson, 2011, Från förlust till vinst - såhär minskar vi matsvinnet i butik.
- Anna Åhnberg och Ingrid Strid, 2010, När mat blir sopor - en studie om rutiner och hantering av svinn från frukt och grönt samt kött på Willys Södertälje Weda.
- Ingrid Strid, 2010, Matsvinn – att förlora kamelen efter att ha silat myggen.
Publikationer från angränsande matsvinnsrelaterade projektet:
- Arne Bergh, Matilda Gunnarsson, Matilda Nyman, Ida Pettersson och Pernilla Sjögren, 2013, Kan val av förpackning bidra till minskatmatsvinn? En studie om användandet av returlådor i Svensk livsmedelsproduktion.
- Christine Jonsson, 2012, Datummärkning på livsmedel - till nytta för producenter, handlare eller konsumenter?
- Ingela Marklinder och Mattias Eriksson, 2012, Best-before date mass experiment - food storage temperatures registered by Swedish school pupils.
- Ingela Marklinder, Mattias Eriksson och Lotta Thomasson, 2012, Slutrapport från Forskarfredags bäst före försök.
- Marie Jansson, 2009, Matsvinn på förskolor i Uppsala kommun.