Fakta:
Projektledare: Ingrid Strid, Institutionen för energi och teknik.
Projektmedlemmar: Karin Alvåsen, Institutionen för kliniska vetenskaper; Maria Jacobsen, Institutionen för energi och teknik; Jesper Rydén, Institutionen för energi och teknik; Sanna Pasanen, Institutionen för energi och teknik, Lotta Berg, Institutionen för husdjurens miljö och hälsa, Anett Seeman och Ulrika Rockström, Gård & Djurhälsan samt; Ingrid Hunter Holmøy, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.
Referensgruppsmedlemmar: Carina Johansson, Sveriges Nötköttsproducenter; Karin Lindow, Jordbruksverket; Gunnela Ståhle, Vi konsumenter och; Elvira Molin/Johan Hultén, SAMS (Samarbete för minskat matsvinn); Jenny Frössling, Statens veterinärmedicinska anstalt; Hanna Nilsson, Konvex/Svensk Lantbrukstjänst.
Projekttid: december 2021 – november 2025
Finansiär: FORMAS Swecris - Förlust av nötkött inom primärproduktionen i Sverige: mängder, orsaker, livsmedelspotential och klimat- och ekonomiberäknade åtgärder. (vr.se).