Vi forskar om nutrition och skötsel hos enkelmagade djurslag som häst, gris, hund, fågel och fisk. Syftet är att bidra med kunskap för en hållbar djurhållning med god djurvälfärd. Samspel mellan olika fodermedel och djurens metabolism, tarmmikrobiota och hälsa är centrala begrepp.
EasyMining, SLU och Lantmännen har startat ett innovativt projekt för att testa smältbarheten hos återvunnen fosfor (kalciumfosfat) från EasyMinings Ash2Phos-teknologi hos grisar och fjäderfän. Hypotesen är att den återvunna kalciumfosfaten har samma nivå av smältbarhet som konventionell MCP.
Syftet med detta doktorandprojekt var att få en bättre förståelse för hur utfodring av kosttillskott, som härrör från nya och hållbara källor, påverkar näringsupptag, metabolism och genuttryck och tarmmikrofloran hos regnbåge.
Syftet med projektet är att bygga upp kunskap om hur fodermedel med olika sammansättning, avseende kolhydrater och fibrer, påverkar metabolism och mättnadsreglering hos hundar. Dessutom undersöks hundarnas förmåga att tillgodogöra sig fodret samt dess inverkan på tarmfunktion.
Målet med projektet är att utveckla en mobil utfodringsanläggning som kan användas både inomhus och på bete där foder kan regleras för varje sugga individuellt.
Syftet med detta projekt är att identifiera hur olika bioaktiva substanser påverkar tarmens mognad, fysiologi och tarmflora samt hur det kan bidra till en bibehållen god tarmhälsa hos gris och andra enkelmagade djur.
Syftet med detta projekt är att identifiera strategier som stimulerar födosöksbeteendet hos smågrisar tidigt i deras liv och därmed initierar tidig mognad av tarm och tarmfloran.
Målet med det föreslagna projektet är att hitta kosttillskott som kan förstärka immunförsvarets utmognad hos diande smågrisar, vilket kan leda till ökad motståndskraft mot stress och infektioner.
Målet med projektet var att ge förbättrade möjligheter till odling av fisken Tilapia genom användning av lokala foderråvaror och därmed bidra till att förbättra näringsförsörjningen för befolkningen i Rwanda.
Trots internationella konventioner och omfattande nationella åtgärder minskar den biologiska mångfalden i Sverige. Betande Gotlandsruss kan vara en metod att stoppa den negativa utvecklingen och samtidigt bidra till att russet, som är en hotad svensk husdjursras, bevaras.