Nyheter
-
02 december 2024
Forskare gör svenskens favoritbröd nyttigare
Att baka med vetekli gör brödet mer näringsrikt men det riskerar också att bli kompakt och mindre aptitligt. Men det håller på att förändras tack vare ny forskning från SLU. Som genom att förändra vetekliets fibrer ger ett fluffigt bröd och nyttigt bröd. -
06 november 2024
Favaböna i förvandling — blir framtidens mat i SLU:s labb
I ett labb på SLU så korsas skånska bönor med indonesisk mat. Målet är att skapa god, protein- och näringsrik mat med litet klimatavtryck. Redan nu finns färdig svensk tempeh att provsmaka. -
12 juni 2024
SLU i Almedalen 2024: Livsmedelsberedskap som håller
Går det att kombinera hållbar matproduktion med ökad livsmedelsberedskap? Svaret är ja! SLU och Mistra Food Futures fokuserar under Almedalsveckans fredagsförmiddag på hur två eftersträvansvärda mål kan gå hand i hand och förstärka varandra. -
16 april 2024
Biogas en viktig pusselbit i ett hållbart livsmedelssystem
Biogas kan spela en stor och viktig roll i ett hållbart och fossilfritt livsmedelssystem, genom att öka tillgången på fossilfri energi, drivmedel och biogödsel. Sverige har stor potential att öka den inhemska produktionen av biogas utan att konkurrera med matproduktionen. En ny policy brief från SLU Future Food vill lyfta biogasens roll i ett hållbart livsmedelssystem. -
02 april 2024
Så satsar SLU på livsmedelsforskning
En stor del av SLU:s forskning handlar om att få mat på bordet. Det är en ständigt aktuell fråga i samhället en tid med föränderligt klimat och behov av ökad livsmedelsberedskap. Hur satsar SLU på livsmedelsforskning, vad ska vi äta i framtiden och hur kan vi minska vår klimatpåverkan?