Kontaktinformation
Sidansvarig: Henrik Hansson Henrik.Hansson@slu.se
Vi samarbetar aktivt med industriella partners, något som resulterat i flera patent och högteknologiska företag. Vi har också en av SLUs samverkanslektorer på institutionen, med inriktningen matens kvalitet.
På institutionen för molekylära vetenskaper är en av SLU:s samverkanslektorer placerad. Samverkanslektorer för en dialog med det omgivande samhället, samtidigt som de bedriver egen forskning inom sina ämnesområden. Kontakta gärna vår samverkanslektor Galia Zamaratskaia om du har frågor eller något du vill diskutera! Hon kan också guida dig vidare till andra forskare på institutionen som kan svara på dina frågor.
Samverkanslektor i matens kvalitet
Galia arbetar med både vegetabiliska och animaliska livsmedel. Hon forskar på sammansättning och egenskaper, innehåll av näringsämnen och bioaktiva föreningar, samt hur processer i förädling och hanteringen av livsmedlet påverkar dess teknologiska och hälsomässiga egenskaperna hos mat.
E-post: galia.zamaratskaia@slu.se
Telefon: 018-67 20 05
Institutionen är en del av flera plattformar som samarbetar med andra universitet, forskningsinstitut, industri samt svenska och internationella myndigheter för att kommunicera forskning till olika aktörer i samhället. Nedan följer några exempel.
Vårt arbete utförs ofta i samarbete med industriella partners och har resulterat i flera patent och högteknologiska företag. Nedan följer några exampels.
Sidansvarig: Henrik Hansson Henrik.Hansson@slu.se