Vi ger grundläggande och tillämpade kurser i kemi, mikrobiologi, molelylärbiologi och livsmedelsvetenskap.
Baskunskaperna i kemi, molekylärbiologi och mikrobiologi lägger grunden för senare kurser i utbildningen. Kurser i livsmedelsvetenskap ges på både grundläggande och avancerad nivå. Våra kurser ges framförallt till studenter inom agronomprogrammen – livsmedel och mark-växt, civilingenjörsprogrammet energisystem och kandidatprogrammet biologi och miljö, men kan också läsas som fristående kurser.
Självständigt arbete
Hos oss kan du göra examensarbeten/självständiga arbeten inom såväl tillämpade som mer grundläggande ämnen.
Läs mer om detta här: Examensarbeten
Våra kurser
Aktuella kurser läsåret 2022/2023 vid Inst. för molekylära vetenskaper
* markerar att en annan institutionen vid SLU har huvudansvar för kursen men där lärare från Inst. för molekylära vetenskaper deltar i undervisningen.
- Allmän kemi och kemiska energikällor (KE0049), 10 hp
- Animaliska livsmedel (LV0108), 15 hp
- Analytisk naturproduktskemi (KE0065), 7.5 hp
- Biogas i det hållbara samhället (ÖT0008), 7.5 hp
- Biokemi, fortsättningskurs (KE0073), 7.5 hp
- Biokemi och intermediär ämnesomsättning (BI1390) 15hp *
- Energi och miljö (MX0126), 7.5 hp *
- Energisystemens biogeokemiska förutsättningar (BI1360), 10 hp *
- Energisystemens miljöpåverkan (KE0069) 5.0 hp *
- Förorenad mark - riskbedömning och åtgärder (TE0020), 20 hp *
- Genetik, cellbiologi och mikrobiologi (BI1278), 15 hp *
- Grundkurs - Livsmedelsvetenskap (LV0117) 7,5 hpDjurens
- Grundläggande kemi I (KE0062), 15 hp
- Grundläggande kemi II (KE0063), 7.5 hp
- Human nutrition och fysiologi (LV0114) 15 hp
- Lantbruksvetenskap för ekonomagronomer (LB0086), 15 hp *
- Lantbruksvetenskap - Djur och hållbarhet (LB0118), 15 hp *
- Lantbruksvetenskap för landsbygdsutvecklingsagronomer (LB0122), 15 hp *
- Lantbruksvetenskap för livsmedelsagronomer (LB0105), 15 hp
- Lantbruksvetenskap för mark/växtagronomer (LB0107), 15 hp *
- Livsmedelsetik (LV0115), 7.5 hp
- Livsmedelskemi och livsmedelsfysik (LV0110), 15 hp
- Livsmedelshygien (LV0120) 15 hp *
- Livsmedelsmikrobiologi, kvalitetsledning och livsmedelslagstiftning (LV0111) 15 hp
- Livsmedelsmikrobiologi (LV0089), 7,5 hp
- Livsmedelsteknologi med introduktion till livsmedelstillsyn (LV0119) 15 hp
- Mikrobiologi (BI1421), 7.5 hp
- Miljögeokemi (MV0218), 15 hp*
- Organisk kemi med energitillämpningar (KE0068), 5 hp
- Research training food science (LV0121) 15 hp
- Vegetabiliska livsmedel (LV0113), 15 hp
- Självständigt arbete i Kemi, A2E (EX0879, HT2022, masternivå) 30 hp
- Självständigt arbete i Kemi, A2E (EX0879, VT2023, masternivå) 30 hp
- Självständigt arbete i Kemi, G2E (EX0878, VT2023, kandidat) 15 hp
- Självständigt arbete i Livsmedelsvetenskap, A2E (EX0944, masternivå) 60 hp
- Självständigt arbete i Livsmedelsvetenskap, A2E - Agronomprogrammet - livsmedel (EX0877, HT2022, masternivå) 30hp
- Självständigt arbete i Livsmedelsvetenskap, A2E - Agronomprogrammet - livsmedel (EX0877, VT2023, masternivå) 30hp
- Självständigt arbete i Livsmedelsvetenskap, A2E (EX0875, HT2022, masternivå) 30 hp
- Självständigt arbete i Livsmedelsvetenskap, A2E (EX0875, VT2023, masternivå) 30 hp
- Självständigt arbete i Livsmedelsvetenskap, G2E (EX0876, HT2022 kandidatnivå) 15 hp
- Självständigt arbete i Livsmedelsvetenskap, G2E (EX0876, VT2023 I, kandidatnivå) 15 hp
- Självständigt arbete i Livsmedelsvetenskap, G2E (EX0876, VT2023 II, kandidatnivå) 15 hp
Notera att det är obligatoriskt att anmäla sig till omtentor i förväg. Anmälan görs via Ladok. Funka-studenter gör dessutom en extra "funka-anmälan".
Sök efter kurser i Studentwebben
Du kan även ska efter kurser direkt i studentwebben vid SLU: Kurser och program.