Miljöcertifiering vid SRH

Senast ändrad: 10 september 2024

Institutionen har lång tradition av miljöcertifiering och 2004 blev vi den första institutionen vid SLU att inneha ett certifikat. Numera ingår all SLU:s verksamhet i ISO 14001.

Miljöcertifiering innebär att verksamheten prövar om dess sätt att arbeta för en bättre miljö uppfyller kraven i ISO 14001; kraven ingår i en serie av standarder definierade av det globala standardiseringsorganet ISO. Uppfylls dessa krav blir verksamheten godkänd och miljöcertifierad av en ackrediterad certifieringsfirma.

Miljöcertifiering vid fakulteten för skogsvetenskap

All SLU:s verksamhet miljöcertifierades 2016 vilket innebar att institutionen då blev en del av SLU Umeås certifikat. Det betyder att institutionen ska implementera verksamhets gemensamma miljömål.

Vad innebär miljöcertifiering?

I praktiken innebär detta ett åtagande att ständigt förbättra vår verksamhet genom att sätta mål för att minska negativ miljöpåverkan. Detta kan exempelvis ske genom att:

  • minska pappers - och energiförbrukningen,
  • beakta miljökonsekvenser vid inköp av inventarier,
  • ta hänsyn till miljöpåverkan vid resor, exempelvis genom att överväga digitala möten istället för möten som kräver flygresor,
  • öka verksamhetens positiva miljöpåverkan genom att erbjuda våra studenter utbildning som relaterar till hållbar förvaltning av naturresurser.